Cryptocurrency

Cryptocurrency

Japanse SBI Holdings neemt crypto handelsonderneming B2C2 over

SBI Holdings, de financiële gigant uit Japan, heeft vandaag zijn voetafdruk binnen de wereld van cryptocurrencies vergroot. Dit door wederom een cryptocurrency gerelateerd bedrijf over te nemen.


Belang van 90% overgenomen

Dit maakt het bedrijf bekend via een aankondiging op hun officiële website. SBI maakt hier bekend dat het B2C2, een cryptocurrency handelsbedrijf uit Engeland heeft overgenomen. Naar verluidt heeft SBI een belang van 90% overgenomen.

Gezamenlijk zijn de bedrijven van plan om hun klanten meer handelsmogelijkheden aan te bieden. Deze klanten zijn reguliere financiële bedrijven die graag in crypto zouden willen investeren. Door deze extra mogelijkheden zijn de bedrijven van plan om de adoptie van crypto verder te vergroten.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Crypto niet meer te verwaarlozen

Waar in de vroege dagen van bijvoorbeeld Bitcoin de waarde ervan nog wel eens kon worden verwaarloosd, kan dat vandaag de dag echt niet meer. De top crypto heeft, net als veel altcoins, een enorme waardestijging meegemaakt sinds de lancering ervan. In slechts 24 uur tijd heeft BTC al een volume van $25.506.417.113 weten te genereren. Door de nog steeds toenemende populariteit van crypto’s, wordt verwacht dat dit 24-uurs-volume zich in de komende jaren nog verder zal gaan ontwikkelen.


Crypto handelsbedrijf B2C2

B2C2 heeft inmiddels ook al een naam voor zich weten te maken. Het bedrijf, dat in 2015 opgericht is, is al lange tijd actief binnen de crypto-industrie. Het bedrijf helpt voornamelijk institutionele beleggers om te investeren in crypto. In de laatste jaren is het bedrijf aanzienlijk gegroeid, waardoor het nu kantoren heeft in meerdere landen, waaronder Engeland, Japan en de Verenigde Staten. Geen van de werknemers van B2C2 zal ontslagen worden door de overname, maar de werknemers uit Japan zullen wel verhuisd worden naar de kantoren van SBI zelf. Hierdoor wordt er een klein beetje bespaard op de kantoorkosten. Verwacht wordt zelfs dat na de overname het medewerkersbestand van B2C2 juist wordt uitgebreid met 20 personen.

Eerder dit jaar werd al een voorlopige overnameovereenkomst gesloten. Beide bedrijven waren er toen al over eens om een dergelijke deal door te laten gaan. In juli dit jaar nam SBI dan ook een minderheidsbelang in het cryptobedrijf. Hiermee gaf het bedrijf aan nog steeds serieus te zijn over de overname, en gaven ze hun klanten direct toestemming om via het platform van B2C2 te handelen. Hiermee breidt SBI Holdings haar voetafdruk binnen de crypto-wereld flink uit. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stappen van het bedrijf zullen zijn.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten