Bitcoin stijgt
Bitcoin

Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat mensen shockeren’

De Bitcoin koers consolideert momenteel rond het niveau van 60.000 dollar en volgens Jason Pizzino maakt de digitale munt zich daarmee op voor een gigantische opwaartse uitbraak. Aan zijn honderdduizenden volgers op YouTube vertelt de analist dat Bitcoin de neiging heeft om mensen te vervelen, voordat de koerswaarde van de digitale munt explodeert.

Bitcoin gaat mensen shockeren

Jason Pizzino denkt dat Bitcoin mensen gaat shockeren. Precies hetzelfde zagen we volgens de analist in 2023, net voordat de digitale munt 3x over de kop ging.

“De grote koersexplosie gaat veel mensen shockeren. Kijk naar wat er in 2023 gebeurde in de periode van maart tot de uitbraak in oktober.

Een grote consolidatie van zeven maanden veroorzaakte een koersexplosie van 25.000 dollar naar bijna 74.000 dollar. Ik zeg niet dat we een stijging van exact dezelfde percentages krijgen. Ik heb het alleen over een significante beweging die de koers enorm hard pusht”, aldus Pizzino.

Pizzino zegt dat het lijkt alsof Bitcoin in de voetsporen van de 2016-2017 bullmarkt loopt. In 2016 begon de bullmarkt langzaam, voordat het in 2017 losbarstte in een parabolische stijging.

Volgens de analist lijkt Bitcoin nu ook aan een meer “georganiseerde” opwaartse koersbeweging bezig.

Bitcoin in de problemen?

Op dit moment lijkt Bitcoin echter nog niet klaar voor die parabolische stijging. Het macro-economische klimaat is dusdanig onzeker, dat het lastig is voor de digitale munt om nieuwe stappen omhoog te maken.

De strijd tegen de inflatie, met name in de Verenigde Staten, lijkt nog niet gestreden. Om die reden kan de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente nog niet verlagen en dat blokkeert Bitcoin op dit moment een beetje.

Wat dat betreft worden de komende weken heel belangrijk voor de digitale munt. Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) print op het programma.

Als die opnieuw lager uitvalt dan verwacht, kan de Federal Reserve mogelijk in september beginnen met het verlagen van de rentes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen