Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Jason Pizzino voorspelt ‘abnormale’ positieve impuls voor Bitcoin

Als we de populaire analist Jason Pizzino mogen geloven, dan zou Bitcoin zich weleens kunnen opmaken voor een onverwachtse bullish koersbeweging, die tot het begin van 2024 kan duren. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube werpt Pizzino een blik op de Average True Range (ATR) indicator, die de volatiliteit voor een bepaalde periode meet.

Op basis van die indicator voorziet de analist dus een gigantische opwaartse koersbeweging voor Bitcoin.

Focus op maart 2024

In zijn analyse wijst Pizzino erop dat er ongeveer 1.030 dagen zaten tussen de koerstop van de bullmarkt van 2017 en het begin van de bullmarkt-uitbraak in 2021, die ook overeenkwam met de top van de ATR-indicator waarop hij deze analyse baseert.

Gebruikmakend van dat tijdswindow van 1.030 dagen suggereert de analist dat maart 2024 weleens het begin van de volgende bullmarkt-uitbraak van Bitcoin kan betekenen; hoewel er onderweg wel wat correcties kunnen plaatsvinden.

Volgens de analist staat er met name voor het tweede en derde kwartaal een interessante periode klaar voor Bitcoin.

“Ik denk niet dat we nu al bezig zijn aan de absolute run naar nieuwe all-time highs. Al zou het kunnen dat we verder omhoog schieten, de hoogtepunten testen en vervolgens wat afzwakken richting die periode van 2024”, aldus een optimistische Jason Pizzino.

Abnormale impuls in aantocht voor Bitcoin

Pizzino voorspelt verder een “abnormale” impuls naar de bovenkant voor Bitcoin, voordat we een weerstand rond de koers van 42.000 dollar tegenkomen. Daarna verwacht Pizzino wat moeilijkheden, die vervolgens worden doorbroken in de periode vanaf maart 2024 die hij eerder heeft besproken.

“Ik denk dat we daarmee de status van de huidige markt aardig te pakken hebben. Dus als we een snelle run omhoog krijgen, als die snel is, dan zal het een abnormale beweging zijn; vergelijkbaar met wat we in juni 2022 zagen.

Als je vervolgens de berekeningen doet, dan duurt het ongeveer 17 maanden voordat we een soort vertraging krijgen tot de halving, om vervolgens een nieuwe periode van impulsen te krijgen; waarna de motor in de tweede helft van 2024 echt weer op gang komt”, zo doet Pizzino zijn verhaal.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 34.917 dollar en hebben de bulls moeite om het niveau van 35.000 dollar te verdedigen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen