Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Jay-Z en Jack Dorsey willen Bitcoin-trust gaan opzetten in India en Afrika

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft aangekondigd dat hij samen met de bekende rapper Jay-Z een Bitcoin-trust willen opzetten in India en Afrika. Naar verluidt willen ze ten minste 500 BTC in de trust hebben zitten, dat momenteel een waarde heeft van bijna €20 miljoen.


De ₿Trust

De trust is naar verluidt vandaag, 12 februari 2021, officieel opgericht. Dorsey heeft een oproep gedaan aan een drietal bestuursleden om in eerste instantie gewoon toezicht te houden op de BTC-trust. Mogelijk zullen ze later nog worden gevraagd voor extra taken.

De trust heeft hiernaast de naam “₿Trust” ontvangen. De missie van het project is om Bitcoin dé valuta van het internet te maken. Dit stond dan ook op het aanmeldformulier voor de betreffende bestuursleden.


Dorsey en cryptocurrencies

De stap is opmerkelijk, want uren voor deze aankondiging werd bekend dat India nog niet volledig om is en crypto graag wil omarmen. Bekend is namelijk geworden dat zij het gebruik hiervan binnen het land wellicht volledig willen verbieden. Sinds India het op-1-na grootste land is qua inwonersaantallen, kan dit een enorm effect gaan hebben op de wereldwijde markten. Wanneer dit het geval zal zijn, wordt verwacht dat alle inwoners ongeveer een half jaar de tijd krijgen om al hun cryptocurrencies te verkopen.

Het is inmiddels ook ruim bekend dat Dorsey open staat voor cryptocurrencies. Zijn platform Twitter onderzoekt dan ook de mogelijkheid om onder andere Bitcoin te gaan accepteren als betaalmiddel, nadat Tesla dit ook al heeft gedaan. Met zo’n 190 miljoen dagelijkse gebruikers, krijgt het gebruik van crypto op deze manier flinke boost. Ook heeft Dorsey onlangs een Bitcoin full-node gemaakt van zijn Macbook. Hierdoor draagt ook Dorsey nu een steentje bij aan het verifiëren van de blockchain van het netwerk.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten