Ripple

Jed McCaleb dumpt opnieuw 30 Miljoen XRP tokens

De voormalige mede-oprichter van Ripple, genaamd Jed McCaleb, blijft XRP blijft nog altijd tokens ontvangen, ook jaren nadat hij het toenmalige bedrijf verliet. En hij blijft enorme hoeveelheden XRP tokens verkopen.


McCaleb ontving 266 miljoen XRP

De mede-oprichter van Stellar en voormalig CTO van Ripple ontving eerder deze week meer dan 266 miljoen XRP. Sindsdien ging hij onmiddellijk over tot het verkopen van de tokens, zo laat de data van XRPscan en WhaleAlert zien.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Het vertrek bij Ripple

McCaleb maakte tot 2013 deel uit van het team dat Ripple oprichtte. Hij verliet het bedrijf in 2014 om Stellar te ontwikkelen.

Echter, het vertrek van McCaleb ging gepaard met een grote deal. Hij ontving namelijk meer dan 9 miljard XRP tokens voor zijn rol bij het oprichten van OpenCoin (dat later Ripple werd). Met deze tokens mag hij doen wat hij wil. Het enige wat hij niet mag doen is alle 9 miljard tokens in één keer dumpen.

En verkopen doet hij. In 2014 kondigde hij al aan dat hij zijn tokens zal gaan verkopen en sindsdien is er geen jaar voorbij gegaan dat hij geen grote hoeveelheid XRP heeft verkocht.

Zijn laatste grote verkoop werd vandaag duidelijk. In de onderstaande afbeelding is te zien dat 266.305.309 XRP tokens ontving. Acht uur later dumpte hij 10% van die voorraad.

McCaleb ontvangt enorme hoeveelheid XRP – Bron: XRPscan

De tokens die hij ontving waren $148 miljoen waard. Met de verkoop van 29.5 miljoen van de tokens verdiende hij vandaag in 1 klap $16,2 miljoen.

Dit is trouwens niet de enige grote verkoop die hij heeft gedaan deze week. Uit gegevens blijkt dat de openbare wallets van McCaleb op 1 december 113,3 miljoen XRP hebben ontvangen, waarbij McCaleb de dagen erna in batches van ongeveer 10 miljoen XRP heeft verkocht.

Op het moment van de schrijven bevat zijn wallet nog altijd meer dan 251 miljoen XRP, ter waarde van $138 miljoen. Dat is ongeveer 0,5% van het totale circulerende aanbod van de token.