Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Jed McCaleb leegt na 8 jaar zijn gehele XRP wallet

Volgens gegevens van XRPscan bevat de ‘Tacostand’ wallet van de voormalige Ripple-oprichter nog maar $16 aan XRP.

Einde van de bekende ‘Tacostand’ wallet

Voormalige Ripple-oprichter Jed McCaleb heeft een einde gemaakt aan de acht jaar durende dump van zijn XRP-aandelen. Momenteel is er nog maar 46,7 XRP over in zijn beroemde ’tacostand’ wallet.

Volgens blockchain-verkenner XRPscan heeft hij zijn laatste uitgaande XRP-overdracht van 1,1 miljoen XRP (ter waarde van $394.742,18) op 17 juli om 06:31 uur (UTC) uitgevoerd.

Uren later vermeldde het account een “ACCOUNT DELETE” -transactie, wat betekent dat het account niet langer in het grootboek van XRP bestaat.

Deze transactie markeert het einde van een verkoop van XRP van 9 miljard dollar. Dit was geïnitieerd door McCaleb nadat hij Ripple Labs had verlaten om mede-oprichter te worden van het rivaliserende Stellar in 2014.

Het bedrag dat McCaleb de afgelopen acht jaar heeft vrijgegeven, vertegenwoordigt ongeveer 18,6% van het totale circulerende aanbod van XRP. De cryptogemeenschap beschouwt deze stap als goed nieuws.

XRP-voorstander ‘XRP whale’ verkondigde aan zijn 57.500 volgers op Twitter dat met de laatste sell-off, men eindelijk meer XRP kan bezitten dan McCaleb.

Satirisch artikel over McCaleb

Op vrijdag deed een satirisch artikel uit ‘The Crypto Town Crier’ sommigen geloven dat McCaleb besloot zijn laatste vijf miljoen XRP vast te houden voor het geval het nog enorm zou gaan stijgen.

McCaleb, die meerdere miljarden XRP heeft verkocht sinds hij Ripple in 2014 verliet, zei dat hij donderdagavond gespannen en angstig wakker werd en besefte dat hij zijn laatste bezit niet kon laten gaan.

Auteurs van Crypto Town Crier

The Crypto Town Crier is een satirische nieuwssite met de slogan “Waar waarheid belangrijker is dan nauwkeurigheid.”

Rechtzaak aangespannen door SEC

De prijs van XRP staat momenteel op $0,3564. Dit is een stijging van 0,82% in de afgelopen 24 uur. Het activum is met bijna 90% gedaald ten opzichte van het all-time high in januari 2018 van $3,40.

Ripple Labs is sinds eind 2020 verwikkeld in een rechtszaak die is aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beweerde dat Ripple en zijn leidinggevenden XRP als niet-gelicentieerde beveiliging aan investeerders hadden aangeboden.

Vorige week kreeg de SEC slecht nieuws nadat een Amerikaanse rechter oordeelde dat de SEC interne documenten moet overleggen met betrekking tot de ‘Hinman-toespraak’. Dit kan een cruciaal bewijsstuk zijn ter ondersteuning van de verdediging van Ripple.

Mocht Ripple erin slagen te beweren dat XRP geen beveiliging is, dan denken sommigen dat deze uitspraak een precedent zou kunnen scheppen voor andere vergelijkbare uitgevers van crypto-tokens.

Ripple nieuws

Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta
Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren
Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten