Ethereum,, Trending

Joseph Lubin: Alleen de start van Bitcoin en Ethereum was vlekkeloos

Medeoprichter van Ethereum en CEO van Consensys, Joseph Lubin, kenmerkt de start van zowel Bitcoin als Ethereum als vlekkeloos. Dit heeft Lubin gezegd tijdens een panel met Vitalik Buterin en Yoni Assia op de Ethereal Summit Tel Aviv.


“De Bitcoin community was ontmoedigend”

Voor de trouwe volger herhaalt Lubin in zijn opmerking een zin die eerder werd gebruikt door bekende Bitcoin bulls. De opmerking verwijst namelijk naar de technologische elegantie van Satoshi’s uitvinding en naar de slimme timing voor de publicatie van zijn whitepaper.

Joseph Lubin’s snelheid met de overgang naar de oprichting van Ethereum, lijkt een te snel getrokken conclusie. Voorafgaand aan de opmerking van Lubin, merkte Yoni Assia, van Etoro het volgende op:

“Destijds (in 2013) was de Bitcoin community erg eenzijdig. Ze zeiden bijvoorbeeld dat het tokenizeren van de wereld onmogelijk was en dat alleen de Bitcoin het zou overleven.”

Waar Buterin aan toevoegde:

“Dat was erg ontmoedigend omdat ik dacht dat we allemaal aan dezelfde kant stonden. Echter, het was eigenlijk helemaal niet zo erg. Het gaf ons wat ademruimte. Dit omdat Bitcoin er al was en gebruikt kon worden als waarde opslag. Hierdoor hoefde we als Ethereum zijnde niet persee te proberen een fysieke valuta te worden.”


Ethers aankondiging

Op dit moment zeggen steeds meer mensen in de cryptowereld dat altcoins het onderspit gaan delven. Zelfs analisten vertellen dat alleen de Bitcoin een toekomst heeft. Maar toch is niet iedereen het hier mee eens. Zo is er een rapport uitgebracht, waarin wordt veronderstelt dat Ethereum geen altcoin meer is. Dit omdat het ‘tot zijn recht komt als een eigen blockchain die wordt erkend als een op zichzelf staand product.

Of Ethereum inderdaad niet meer als kleine broertje van de Bitcoin gezien gaat worden in de toekomst is nog maar de vraag. De munt presteert al maanden onder ten opzichte van de Bitcoin, maar misschien is er deze week een opening ontstaan. De ETH prijs nadert de $200 dollar en dat is een goed teken.