Altcoin

John McAfee: Gebruik van privacymunten door criminelen is goed teken

Volgens beveiligingexpert John McAfee is de adoptie voor privacymunten aanstaande, dit omdat criminelen gebruik maken van deze nieuwe technologie.


Historisch

Als er historisch wordt gekeken naar adoptie van nieuwe technologieën, dan wordt wel vaker gezien dat de technologie eerst door criminelen wordt gebruikt, terwijl overheden vaak wat trager zijn met de adoptie van dezelfde technologieën. Het is dan ook niet zo vreemd dat dit wordt opgemerkt door McAfee.


Vergemakkelijken criminaliteit

In eerste instantie zijn cryptocurrencies niet ontworpen om criminaliteit een hand te bieden. Het merendeel van de momenteel ruim 5.100 cryptocurrencies zijn ontworpen om aan de behoeften van mensen te voldoen om hun privacy te vergroten. Een van de behoeften was om de financiële vrijheid te brengen.

Momenteel is een veel gebruikte privacymunt ‘Monero’, een privacymunt die gericht is om geen sporen achter te laten wanneer producten of diensten worden aangeschaft.


Criminaliteit en privacy

Nu wordt echter vaak gedacht dat privacy iets is waar vooral criminelen of vreemde figuren naar verlangen. Dit is echter totaal het geval niet. Privacy wordt genoten door iedereen die ooit zonwering op zijn ramen thuis heeft gehad.


Privacymunten

Privacymunten zijn echter ontwikkeld om de identiteit van de gebruikers te verbergen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze populair zijn geworden bij criminelen. Alhoewel dit door het merendeel van de crypto community als slechte zaak wordt gezien, ziet McAfee dit juist als goede zaak. Volgens McAfee hebben criminelen de technologie gevalideerd en is het nu aan de overheid om de achterstand die hier is opgelopen in te halen. Of dit echter daadwerkelijk een goede zaak is, is onbekend.