Bitcoin

JPMorgan: Bitcoin zal op lange termijn een prijs van $146k kunnen bereiken

Strategen van JPMorgan zijn van mening dat Bitcoin in de komende jaren een kans heeft om een prijs van $146.000 te halen als het massaal opgepakt wordt als een aantrekkelijk alternatief voor goud.


Bitcoin wordt een serieuze concurrent van goud

Al jaren lang worden er parallellen getrokken tussen Bitcoin en goud. Echter, ondanks dat we zien dat steeds meer ‘serieuze’ beleggers de digitale valuta inderdaad als een legitiem middel zien als afdekking tegen inflatie, blijft de marktkapitalisatie van goud nog altijd bijna vijf keer zo groot.

Toch voorspellen strategen van de Amerikaanse megabank JPMorgan Chase een scenario waarin Bitcoin een serieuze concurrent zal zijn voor zijn al oude voorganger. Op 5 januari citeerde een Bloomberg een notitie van de strategen van de bank. Hierin werd een situatie geschetst waarin de totale investering van de particuliere sector in Bitcoin even groot zou zijn als de waarde van goud. Wel schrijven de analisten dat dit niet op korte termijn zal gebeuren en zeker nog een aantal jaar zal duren.

“Een verdringing van goud als een alternatieve waardeopslag impliceert een groot voordeel voor Bitcoin op de lange termijn. Een convergentie van de volatiliteit tussen Bitcoin en goud zal waarschijnlijk niet snel plaatsvinden en is in onze ogen een proces van meerdere jaren. Dit houdt in dat het theoretische Bitcoin prijsdoel van meer dan $146.000 moet worden beschouwd als een langetermijndoelstelling.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin is nog altijd zeer bullish

Bitcoin heeft een paar dagen van flinke volatiliteit meegemaakt. De prijs maakte een korte duik naar $27.700 op 4 januari, maar herstelde vervolgens razendsnel tot boven de $30.000. Op het moment van schrijven ligt de prijs alweer rond de $31.800 wat aantoont dat de rally nog altijd in takt blijft.

Te midden van deze volatiele dagen, laten strategen van JPMorgan zien dat BTC er goed voorstaat. Zo wijzen de analisten op de opeenstapeling van longposities. Dit zal kunnen betekenen dat de prijs dit jaar verder stijgt tot richting de $50.000 – $100.000. Wel vertellen ze dat deze prijsniveaus onhoudbaar zullen zijn op de korte termijn.

Op 1 januari bereikte Bitcoin een recordhoogte ten opzichte van goud en overtrof het zijn vorige piek tijdens de bullmarkt van 2017. Ondertussen hebben de geweldige prijsprestaties ervoor gezorgd dat volumes op grote cryptocurrency-exchanges recordhoogtes hebben bereikt. Op 4 januari rapporteerde Binance zelfs een recordhoogte van $80 miljard in 1 dag tijd.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’