Nieuws

JPMorgan CEO noemt Bitcoin en andere cryptocurrencies een scam

De CEO van JPMorgan, genaamd Jamie Dimon is zeer kritisch over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo noemt hij cryptocurrency een scam en hij vertelt geen interesse te hebben in digitale valuta.

Overheden kunnen cryptocurrencies onmogelijk controleren

Jamie Dimon sprak op het Summer Celebration Gala van het Aspen institute. Hij sprak over cryptocurrencies als onderdeel van een algemene opmerking die hij maakte over de Amerikaanse economische vooruitzichten. Als een belangrijk persoon als Dimon dergelijke uitspraken doet worden ze snel herhaald in de pers. Zo schrijft Bloomberg het volgende: “Dimon stelt dat het voor regeringen onmogelijk is om cryptocurrencies te controleren. Om deze reden is het goed mogelijk dat ze deze hele hype sluiten”

Ik ga niet meer over Bitcoin praten

De CEO van JPMorgan heeft een behoorlijke geschiedenis opgebouwd met uitspraken over cryptocurrencies. Zo noemde Dimon in 2017 de Bitcoin een zwendel en een bedrog. Na deze uitspraak leek Dimon zijn agressie richting de digitale valuta iets af te zwakken. Hij zei later zijn woordkeuze te betreuren. Ook zij hij vorig jaar het volgende: “Ik zou dit niet hoog op de categorie van belangrijke dingen in de wereld zetten. Maar ik ga niet meer over Bitcoin praten”. 

De Blockchain technologie is een enorme ontwikkeling

In een recent interview in het nummer van de Harvard Business Review weigerde Dimon dan ook rechtstreeks commentaar te geven op de cryptocurrency ontwikkelingen. Hij zei het volgende: “Ik zou waarschijnlijk niks meer over cryptocurrency moeten zeggen.” Volgens Dimon is de blockchain technologie echt. En een enorm belangrijke ontwikkeling. De banken wereld zal de technologie voor een heleboel dingen gaan gebruiken. Er komen vrij gemengde signalen voort uit JPMorgan bronnen. Zo noemde de co president cryptocurrencies ‘Echt’ maar niet in de huidige vorm. Wie er gelijk gaat krijgen zal in de toekomst blijken.