Ripple, xrp
Ripple

Juridische team Ripple slaat terug naar brief van SEC

Als je al wat langer meeloopt binnen de crypto-wereld, dan heb je vast meegekregen dat Ripple – de ontwikkelaars van de XRP token – in een juridisch gevecht verwikkeld zijn met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu reageert het juridische team van Ripple op een brief die de SEC indiende bij de rechter om hun standpunten te ondersteunen.

Wat is er aan de hand?

In de brief haalt de SEC een oude rechtszaak aan waarin het optrad tegen Commonwealth Equity, waarin de rechter uiteindelijk tot de conclusie kwam dat de verdedigende partij te weinig informatie uit de doeken had gedaan aan investeerders.

Grappig genoeg verwierp die rechter ook een bevestigend verweer op grond van een gebrek aan eerlijke kennisgeving. In zijn antwoord betoogt Ripple dat de Commonwealth-zaak zijn standpunt juist sondersteunt, omdat deze het belang van een eerlijke kennisgeving in het gerechtelijke proces onderstreept.

In de brief van de SEC wordt gesteld dat het precedent dat door de zaak Howey van het Hooggerechtshof en zijn nakomelingen is geschapen, Ripple voldoende in kennis is gesteld om haar grondwettelijke verweer te weerleggen.

De advocaten van Ripple houden echter vol dat het beroep van de SEC op Howey als bron van billijke kennisgeving in dit geval onvoldoende is. Er is dus weer genoeg om over na te denken voor de rechter.

Wanneer uitspraak?

De uitspraak in de zaak tussen Ripple en de SEC wordt op zeer korte termijn verwacht. Vrijwel de gehele toekomst van Ripple en de XRP token hangen van deze uitspraak af. Als de rechter van oordeel is dat XRP kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving, dan is het feest waarschijnlijk voorbij voor de token.

Het lijkt er echter op dat de markt wel vertrouwen heeft in een overwinning voor XRP, want de token doet het de afgelopen periode redelijk tot goed. De afgelopen 24 uur staat XRP op een plus van 5,16 procent en de token handelt nu op een koers van 0,5326 dollar.

Daarmee kent het project een market cap van 27,57 miljard dollar, wat meer dan behoorlijk is voor een altcoin. Na Bitcoin, Ethereum en BNB is XRP daarmee het eerste niet-stablecoin project dat je tegenkomt in de top 100 van CoinMarketCap.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen