Do Kwon
Regulatie

Jury vindt Terraform Labs en oprichter schuldig aan fraude: mogelijke miljardenclaim door de SEC

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft de partijen in een fraudezaak rond Terraform Labs en mede-oprichter Do Kwon opgedragen om hun voorgestelde oplossingen te bespreken na een schuldigverklaring door de jury. Deze zaak, onder de hoede van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), kan resulteren in boetes variërend van miljoenen tot miljarden dollars.

Verantwoordelijk voor misleiden van investeerders

De beschuldigingen volgden na een uitspraak op 5 april waarbij de jury Terraform Labs en Do Kwon verantwoordelijk stelde voor het misleiden van investeerders. De zaak, die twee weken duurde, vond plaats zonder de aanwezigheid van Kwon, die eerder in 2023 in Montenegro was gearresteerd vanwege het gebruik van vervalste reisdocumenten. Het is nog onzeker of Kwon, die nog steeds in Montenegro verblijft vanwege lopende uitleveringsverzoeken uit de VS en Zuid-Korea, persoonlijk aanwezig kan zijn in de Amerikaanse rechtbank op 22 mei.

De SEC heeft voorgesteld dat Kwon en zijn bedrijf ongeveer $4,7 miljard aan onrechtmatig verkregen winsten en conservatoire rente terugbetalen, met daarnaast $520 miljoen aan civielrechtelijke boetes. Het juridische team van Terraform daarentegen stelt een civielrechtelijke boete van slechts $1 miljoen voor, zonder verdere sancties of verboden.

Voorstellen aanvullen kan tot begin mei

Rechter Jed Rakoff van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York heeft beide partijen tot begin mei gegeven om hun voorstellen aan te vullen. Deze juridische strijd volgt op de aanvraag van Terraform voor faillissementsbescherming onder chapter 11 in januari, waarbij het bedrijf een geschatte $100 tot $500 miljoen aan verplichtingen en activa rapporteerde.

Het toekomstige hofzitting op 22 mei zal cruciaal zijn voor zowel de verdediging als de SEC, die een significante impact op de verdere ontwikkelingen in deze complexe zaak zal hebben.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten