Newsbit

energie verbruik bitcoin

Justin Sun: De zorgen over crypto van Elon Musk zijn terecht

energie verbruik bitcoin

De duurzaamheid van cryptocurrencies is de afgelopen twee weken een belangrijk onderwerp van discussie geweest. Velen hebben gewezen op de milieuproblemen van cryptomining.


Crypto-industrie moet iets doen aan de mining problemen

De oprichter van de Tron Foundation, genaamd Justin Sun, heeft ook zijn stem laten horen in het debat. Hij sprak met de CNBC en gaf in een programma zijn mening over de volatiliteit en zijn kijk op de vooruitzichten voor de cryptowereld.

Sun was het ermee eens dat Elon Musk de recente problemen rond cryptocurrencies heeft beïnvloed. Hij gaf toe dat de tweets van de de eigenaar van Tesla, en de beslissing om de acceptatie van Bitcoin door Tesla te stoppen, allemaal hebben bijgedragen aan de recente terugslag.

Hij wees er echter op dat de zorgen van Musk oprecht zijn. Zo verklaarde hij dat de industrie manieren moet vinden om Bitcoin energievriendelijker te maken.


Is proof-of-stake de oplossing?

Proof-of-stake (POS)-technologie wordt vaak beschreven als de alternatieve optie voor de crypto-industrie die het gebruik van fossiele brandstof voor cryptomining kan elimineren. Sun wees erop dat de Tron Foundation POS-technologie gebruikt. Dit kan het energieverbruik in de industrie met 99,9% kan verlagen. Hij beweerde het volgende:

“Met proof-of-stake heb je geen miningmachines nodig om blokken te produceren.”

Volgens hem is dit algoritme wellicht de oplossing voor het milieu probleem.


Crypto is overgestapt van vroege adoptie naar reguliere adoptie

Een tijdje geleden werd aan Sun gevraagd naar zijn mening over de toekomst van cryptocurrencies. Hij vertelde toen dat de industrie, ondanks de huidige uitdagingen, steeds groter zal worden. Hij gelooft dat de crypto-wereld zich nog in de kinderschoenen bevindt, maar zich daar nu langzaam uit worstelt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top