Exchange Nieuws

Justin Sun verplaatst grote hoeveelheid Stablecoins naar Huobi

Justin Sun, de oprichter van Tron, heeft vandaag zijn stablecoins ter waarde van $100 miljoen naar de crypto exchange Huobi verplaatst, vlak nadat Huobi naar buiten bracht personeel te moeten ontslaan. Volgens de blockchain-gegevens van Nansen werd het geld uit een Binance wallet gehaald en vervolgens naar Huobi gestuurd.

De miljoenen werden overgedragen in de vorm van USD Coin (USDC) en Tether (USDT). Sun bevestigde dat hij de fondsen had verplaatst omdat dit meer vertrouwen geeft aan de gebruikers van de Huobi exchange. Dat hij deze stap neemt is niet zo gek. Sun is namelijk een groot aandeelhouder van Huobi.

Klanten van Huobi nemen enorme bedragen op

Martin Lee van Nansen zei op Twitter dat de overdracht van Justin Sun slim is, omdat het een zekere mate van vertrouwen geeft aan klanten van de exchange. Ook vertelt Lee dat het kan helpen bij de grote opnames op Huobi die plaatsvinden de afgelopen dagen.

De afgelopen tijd hebben klanten van Huobi grote bedragen opgenomen. Vooral in de afgelopen 24 uur werden er enorme bedragen opgenomen. In de afgelopen 24 uur werd er namelijk een uitstroom van $60,9 miljoen gemeten.

Huobi, de op drie na grootste exchange voor digitale assets met een 24-uurs handelsvolume van $371 miljoen, heeft de laatste tijd meerdere problemen. Ook kwam er naar buiten dat Huobi 20% van zijn personeel gaat ontslaan.

Vorige week meldde de onafhankelijke cryptojournalist Colin Wu dat de salarissen van het personeel werden betaald in stablecoins. Ook dit leidde tot ontevredenheid bij haar werknemers.

Angst, onzekerheid en twijfel

Sun en zijn team hebben meerdere malen gezegd dat mensen FUD (angst, onzekerheid en twijfel) verspreiden rondom de exchange.

Ten eerste is het belangrijk om te erkennen dat de wereld van crypto soms volatiel en onzeker kan zijn. Daarbij zullen er altijd ups en downs zijn. Het is makkelijk om verstrikt te raken in de angst, onzekerheid en twijfel (FUD) die daarmee gepaard kan gaan.

– Justin Sun

Huobi’s “FUD” komt op een moment dat het vertrouwen in bijna alle crypto exchanges laag is. Vorige maand was er bijvoorbeeld veel commotie rondom de proof-of-reserve van Binance en in november 2022 stortte natuurlijk FTX in.

De problemen van FTX begonnen toen het vertrouwen van de klant afnam na een grote uitverkoop van de FTT-token van de exchange. Dit leidde tot een liquiditeitscrisis die het bedrijf dwong toe te geven dat het geen één-op-één-reserves aanhield. Hierdoor werd het onmogelijk om tokens op te nemen bij de exchange.

De problemen van FTX begonnen toen een uitverkoop in het FTT-token van de beurs het vertrouwen van de klant deed wankelen en klanten ertoe bracht hun geld te haasten. Dit leidde tot een liquiditeitscrisis die het bedrijf dwong toe te geven dat het geen één-op-één-reserves van klantactiva aanhield, waardoor de beurs opnames onmogelijk maakte voordat het faillissement werd aangevraagd.

Sindsdien verkeert het hele crypto-ecosysteem in onzekerheid.