ftxpbroe
Bitcoin

K33 Research: FTX terugbetalingen zijn goed nieuws voor Bitcoin

FTX ging in november 2022 kopje onder en daarmee verloren veel mensen de toegang tot hun cryptovermogen. Nu gaan de terugbetalingen beginnen en dat kan volgens K33 Research weleens bullish zijn voor de markt.

Waarom? Omdat de crediteuren (voormalig gebruikers van het platform) de terugbetalingen krijgen in cashgeld en niet in crypto.

Bullish voor Bitcoin

Het gevallen FTX gaat zijn voormalige gebruikers een minimum van 14,5 miljard dollar aan cash uitbetalen. Dit zijn mensen die voorheen in crypto investeerden via FTX.

Zodoende kan het zijn dat een behoorlijk deel van dat kapitaal straks weer in de markten stroomt en dat is in theorie dus bullish volgens K33 Research.

“Niet alle terugbetalingen aan crediteuren zijn bearish”, zo claimen de analisten van de onderzoeksfirma. Waar de crediteuren bij Mt. Gox en Gemini werden terugbetaald in crypto, gaat het hier dus om cash.

De koopkracht van de crediteuren van FTX zou de verkoopkracht van de crediteuren van Gemini en Mt. Gox weleens kunnen neutraliseren. Ook is het nog maar de vraag in hoeverre de crediteuren van Gemini en Mt. Gox ervoor kiezen om hun Bitcoin te verkopen als zij deze terugkrijgen.

Zodoende kan dit weer voor een interessante boost voor de markt zorgen. Al geeft K33 Research ook toe dat het onmogelijk is om de exacte impact van deze ontwikkelingen te bepalen.

Wanneer krijgen de crediteuren hun kapitaal terug?

De exacte timing van de terugbetalingen speelt mogelijk ook nog een rol. Gebruikers van Gemini zouden hun geld begin juni krijgen, terwijl Mt. Gox de terugbetalingen voor oktober 2024 op de kalender heeft gezet.

Wat de terugbetalingen van FTX betreft is er nog wat onzekerheid, maar de meeste crediteuren verwachten hun geld later dit jaar. “Het verschil in timing van deze terugbetalingen is een nieuwe indicatie voor een trage zomer in de markt en een sterk einde van het jaar”, aldus de analisten van K33 Research.

Op 8 mei zei FTX dat het zijn crediteuren tot wel 16,3 miljard dollar kon terugbetalen. Mensen met claims van minder dan 50.000 dollar krijgen wel 118 procent van dat geld terug.

Het nare is dat FTX hiervoor wel de crypto-koersen van november 2022 gebruikt. Op dat moment stond Bitcoin onder de 20.000 dollar, terwijl er nu een koers van ongeveer 66.000 dollar op de borden staat.

Wat dat betreft is niet iedereen enthousiast over het plan van FTX.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017