amerika
Bitcoin

Kaiko CEO: ‘Manier van handhaven duwt crypto-industrie van Amerika naar Hong Kong’

De manier waarop de Amerikaanse autoriteiten de laatste tijd met de crypto-industrie omspringen kan er volgens Ambre Soubiran van Kaiko weleens toe leiden dat het hart van de industrie verplaatst van Amerika naar Hong Kong. Amerika stond lange tijd aan het front van de ontwikkelingen in de industrie, maar daar kan door de harde manier van optreden weleens snel verandering in komen.

Vluchten naar betere oorden

Ook Coinbase laat op Twitter van zich horen over dit onderwerp. Volgens het beursgenoteerde handelsplatform bestaat de kans dat hierdoor 1 miljoen techbanen verhuizen van Amerika naar onder andere Europa en Hong Kong.

In gesprek met The Wall Street Journal op 1 april doet Soubiran de suggestie dat de recente aanval van Amerika op de crypto-industrie ertoe kan leiden dat Hong Kong zijn doel bereikt om de grootste crypto-hub ter wereld te worden.

“Amerika is op dit moment strenger dan ooit op de industrie en Hong Kong reguleert de boel veel gunstiger. Het zwaartepunt van de industrie gaat duidelijk richting Hong Kong. Wij willen zijn waar onze klanten zijn”, zo laat zij verder weten.

‘Anti-crypto leger bouwen’

Het gaat in de Verenigde Staten zelfs zo ver dat Senator Elizabeth Warren recent uitsprak dat ze een “anti-crypto leger” bouwen in Amerika. Hong Kong gaat duidelijk de andere kant op in deze discussie.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1638321600645804032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638321600645804032%7Ctwgr%5Efbc56aeb86cf45ead36e4488a67c15279a1ba03e%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fus-crackdown-will-push-crypto-s-center-of-gravity-to-hong-kong-kaiko-ceo

Ryan Selkis maakt de Amerikaanse autoriteiten in de bovenstaande tweet belachelijk. Ze voeren oorlog tegen een systeem dat tienduizenden banen creëerde in de Verenigde Staten, terwijl ze met biljoenen dollars over de brug moeten komen om hun eigen financiële systeem overeind te houden.

Ook Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, ziet de overstap naar Hong Kong wel zitten. Het lijkt erop dat een groot deel van de industrie wel klaar is met de manier waarop men in Amerika omspringt met de crypto-industrie. Vooral het onvoorspelbare van de Amerikanen maakt het lastig om daar te opereren.

Bitcoin nieuws

Supermarkt ‘Emart24’ lanceert Bitcoin-lunchbox
Glassnode-oprichters: Bitcoin koers van $85.200 voor de zomer
Trump: Ik steun crypto, Biden begrijpt het niet
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC