Bitcoin cash
Bitcoin Cash nieuws

Kan Bitcoin Cash de 300 dollar aantikken?

Bitcoin Cash slaagde er afgelopen week in om de koers van 180 dollar te verdedigen en herclaimde op maandag het niveau van 220 dollar. Inmiddels is de Bitcoin Cash koers weer wat gedaald richting de 218 dollar, maar volgens sommige analisten is er de potentie om door te stijgen tot de koers van 300 dollar. Al toont de neerwaartse trend in het sociale volume op de munt dat het retail-publiek nog niet aanwezig is.

Bitcoin Cash whales stappen in

Het zijn op dit moment vooral de whales die Bitcoin Cash lijken te kopen. De eerste dagen van september viel de koers met 19 procent naar beneden van 226 naar 184 dollar; maar ondanks deze gigantische tegenslag bleven de whales bullish.

On-chain data toont namelijk dat whales die tussen de 1.000 en 100.000 Bitcoin Cash bezitten een crucial rol speelden in de wederopstanding van de munt deze week.

Bron: Santiment

Tussen 31 augustus en 18 september “kochten zij de dip” en haalden ze voor een totaal van 70.000 Bitcoin Cash binnen. Hiermee verhoogden zij hun balans van 7,85 naar 7,92 miljoen Bitcoin Cash.

Whales zijn grote entiteiten die een significante hoeveelheid van een bepaalde munt bezitten. Normaal gesproken hebben we het dan over bedragen van 100.000 dollar of meer. Vanwege hun financiële slagkracht hebben zij de potentie om de markt stevig te beïnvloeden.

Retail-publiek ziet Bitcoin Cash niet

Ondanks het feit dat de whales al stevig instapten in Bitcoin Cash lijkt het retail-publiek nog te wachten. Bitcoin Cash begeeft zich nog onder de radar van het grote publiek, zo blijkt uit de sociale dominantie die van 12 tot 18 september daalde van 0,87 naar 0,55 procent.

De sociale dominantie meet het percentage van het social-media publiek dat praat over een bepaalde munt. Hierin worden alleen de 50 grootste munten meegenomen.

Tijdens een rally betekent een neerwaartse trend in de sociale dominantie dat een project er niet in slaagt om een hype te creëren. Op zich is dat op dit moment in de marktcyclus ook niet ongebruikelijk, omdat het nog steeds een beetje voelt alsof we in een bearmarkt zitten.

Als het retail-publiek aangaat, dan is er een kans dat de rally van Bitcoin Cash een vervolg krijgt, maar daarvoor moet er dus nog wel wat gebeuren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin Cash of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017