bull market
Bitcoin

Kan Bitcoin in 2023 nog naar een all-time high?

Bitcoin kan richting het einde van volgend jaar een nieuwe all-time high bereiken, maar volgens de handelsveteraan Peter Brandt moet de markt zich wel voorbereiden op een grillig koersverloop. Peter Brandt lijkt er in ieder geval wel zeker van dat Bitcoin een bodem bereikte in november 2022 en dat de munt op weg is om richting het derde kwartaal van 2024 nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Brandt geeft waarschuwing over Bitcoin

Hoewel Peter Brandt een nieuwe all-time high voor Bitcoin lijkt te voorspellen, houdt hij met zijn analyse nog wel een slag om de arm. Zo stelt de handelslegende in zijn disclaimer dat de toekomst nooit zeker is en dat de markten “altijd” zullen verrassen.

Overigens is Brandt helemaal niet geïnteresseerd in altcoins. Op Twitter (of X) vroeg iemand hem bijvoorbeeld naar zijn mening over Chainlink, maar het antwoord op die vraag was kort en duidelijk.

“Ik blijf bij Bitcoin en raak niet afgeleid door neppers”, aldus Brandt.

Het lijkt erop dat Peter Brandt een behoorlijke Bitcoin-maximalist is als het op deze industrie aankomt.

Zijn meest gebruikte Bitcoin grafiek

De Bitcoin grafiek die Peter Brandt het meeste gebruikt (of vertrouwt) is de wekelijkse Renko grafiek. Hier zijn maar weinig nep-uitbraken in de bespeuren volgens de analist. Over de afgelopen vijf jaar heeft hij er maar vijf kunnen vinden.

Het meest recente signaal wat deze grafiek was ging om een koopsignaal op de koers van 22.000 dollar. Een deel van zijn Bitcoin-investeringen baseert Brandt op deze grafiek.

Na maanden van zijwaartse prijsacties is Bitcoin recentelijk begonnen aan een periode van explosieve stijgingen. Dat lijkt grotendeels het gevolg van het positieve sentiment over de Spot Bitcoin ETF, die nu echt naar de Verenigde Staten lijkt te komen.

Op 23 oktober maakte Bitcoin de grootste rally in meer dan één jaar tijd door, waarmee het voorbij de grens van 35.000 dollar schoot. Inmiddels tikt de Bitcoin koers binnen op 34.600 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers