Ethereum

Kan Ethereum spoedig een nieuw hoogtepunt bereiken?

De Ethereum prijs nadert langzaam weer de $600 en meerdere statistieken suggereren dat de altcoin klaar is om spoedig een nieuw 2020 hoogtepunt te bereiken.


Teleurstellende week voor de Ethereum

De Ethereum prijs kende een teleurstellende week nadat de prijs het niveau van de $600 niet wist vast te houden. Echter blijven de fundamenten van het netwerk solide. De ETH prijs ligt ook nog steeds 45% hoger is dan in de voorgaande maand, wat hartstikke positief is.

Om te begrijpen of de recente correctie een tijdelijke consolidatie is of een plafond weerspiegelt dat wordt veroorzaakt door het gebrek aan acceptatie, is het handig om de statistieken te meten die het netwerkgebruik op het Ethereum netwerk weerspiegelen.

Een goede plek om te beginnen is het analyseren van transacties en het overdragen van waarde.

De bovenstaande grafiek van Cointelegraph laat zien hoe sterk de groei van transacties en overboekingen eind november was. Destijds zat de Ether prijs op zijn top en probeerde het de $600 te doorbreken. Hoewel de indicator niet significant is gedaald, geeft dit aan dat het huidige prijsniveau van de $550 in overeenstemming is met de blockchain activiteit.


Opnames op de exchange zijn toegenomen

Wat ook opvalt is dat er steeds meer ETH tokens van exchanges gehaald worden. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder staking, yield farming of kopers die hun ETH naar cold storage sturen.

De sterke netto uitstroom die in augustus begon, duurde drie maanden en resulteerde in 4,3 miljoen Ethers die van exchanges werden gehaald. Ongeacht de reden achter de opnames, stopte de beweging halverwege november. Dit was een indicatie beleggers op korte termijn tokens wouden verkopen toen Ethereum de $420 overschreed.

Op 5 december werden stortingen op exchanges minder constant. Zo overtroffen de opnames de afgelopen week de stortingen met 32.000 Ether. Deze statistiek bevestigt de stelling van de onwil van handelaren om tegen de huidige prijsniveaus te verkopen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De futures premie is genormaliseerd na het bereiken van een piek

Door te meten hoeveel duurder futures zijn in vergelijking met de reguliere spotmarkt, kan een handelaar het bullishness niveau meten van grote beleggers.

De 3-maands futures worden doorgaans verhandeld met een premie van 1,5% of hoger ten opzichte van reguliere spot exchanges. Telkens wanneer deze indicator vervaagt of negatief wordt, is dit een alarmerende rode vlag. Een dergelijke situatie, ook wel ‘backwardation’ genoemd, geeft aan dat de markt bearish wordt.

De bovenstaande grafiek laat zien dat de indicator op 1 december kort de 4,5% raakte. Echter veranderde het later weer naar de 2,5% toen de Ether stabiliseerde in de buurt van de $550. Ongeacht de daling bleef het boven de minimumdrempel van 1,5%, wat duidt op optimisme van professionele handelaren.

Dit toont aan dat professionele handelaren ondanks de recente prijszwakte vertrouwen blijven houden in het bullish potentieel van Ethereum.


Het spotvolume is aan het herstellen

Naast het volgen van futures contracten, volgen handelaren ook het volume op de spotmarkt. Het doorbreken van weerstandsniveaus op lage volumes is interessant. Dit komt omdat lage volumes doorgaans duiden op een gebrek aan vertrouwen. Daarom moeten aanzienlijke prijsveranderingen gepaard gaan met een hoog handelsvolume.

Hoewel de recente volumes onder het gemiddelde lagen, moeten handelaren niet vergeten dat Ethereum voor een zware opgave stond toen het het $600 niveau testte.

Bovendien bootst het huidige wekelijkse gemiddelde dagelijkse volume van $900 miljoen de cijfers van half november na. Niettemin zullen handelaren alleen vertrouwen hebben in prijsherstel in combinatie met dagelijkse handelsvolumes die de grens van de $2 miljard overschrijden.


Beleggers zijn niet extreem bullish

Al met al is elk van de hierboven besproken indicatoren stabiel gebleven binnen een neutraal tot bullish bereik, vooral gezien de recentelijk geteste markt onder de $540 niveaus.

Aangezien de Ethereum prijs moeite heeft om het $600 niveau terug te winnen, beginnen beleggers te twijfelen over de kans van een bull run op de korte termijn.

Op dit moment is er geen indicator die zorgt voor grote paniek. De recente negatieve prijsschommeling mag dus niet als een trendbreuk worden beschouwd.