Ethereum, ether
Ethereum

Kan Ethereum zijn bullish-momentum vasthouden?

Ethereum heeft wat de koers betreft een fantastische week achter de rug. De grote vraag is dan ook of Ethereum het in zich heeft om dat momentum vast te houden. Voor de afgelopen 24 uur staat er een kleine min, maar Ethereum staat op het moment van schrijven nog altijd rond de 1.500 dollar.

Twee belangrijke weerstandslijnen

Als we omhoogkijken voor Ethereum, dan lijkt de eerste weerstand in de daggrafiek zich rond de 1.630 dollar te vormen. Mochten de bulls erin slagen om de bears daar onder tafel te krijgen, dan ligt de weg naar 1.700 dollar open. Op dat punt kunnen we vervolgens weer wat weerstand verwachten. Als het ook lukt om dat koersniveau te passeren, dan kan de bull-thesis weer uit de ijskast en zijn we mogelijk bezig aan de start van een nieuwe bullmarkt.

ETH grafiek 28 okt
ETH grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Het is in ieder geval belangrijk om dit niveau vast te houden om te bevestigen dat we de bodem reeds achter de rug hebben. Dat zou voor zowel Bitcoin als Ethereum een fijne gedachte zijn. Al moet er daarvoor op macro-economisch vlak nog wel het een en ander gebeuren. Centrale banken hebben de inflatie immers nog altijd niet onder controle, integendeel zelfs. Wat dat betreft zou het vreemd zijn als er ineens een nieuwe bullmarkt start.

De Federal Reserve

Op 2 november komt de Federal Reserve weer samen voor een nieuw Amerikaanse rentebesluit. De verwachting is dat ze de rente volgende week met 0,75 procent verhogen, maar daar is weinig discussie over. Momenteel is de markt vooral benieuwd naar het commentaar van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell na de FOMC-bijeenkomst van 2 november. De verwachting is dat hij tijdens zijn toespraak na het rentebesluit meer informatie deelt over de komende maanden.

De volgende Federal Reserve ontmoeting staat daarna voor 14 december op het programma en de verwachting daarvoor is dat de belangrijkste centrale bank ter wereld wat gas terugneemt. Gas terugnemen betekent in dit geval een renteverhoging van 0,50 procent, in plaats van de standaard 0,75 procent.

Dat zal niet meteen voor een nieuwe bullmarkt zorgen, maar kan waarschijnlijk wel een kleine rally veroorzaken. Wat je in de geschiedenis vaak zag is dat de markt nog één diepere bodem maakte na een gedwongen koerswijziging van de Federal Reserve. Laten we hopen dat we die diepere bodem ditmaal niet krijgen, maar we kunnen het helaas niet uitsluiten.

Ethereum nieuws

CBEO: Lancering van spot Ethereum ETF bevestigd: 23 juli
Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum
Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren