Polkadot, DOT
Polkadot

Kan het sterk presterende Polkadot Cardano en Solana inhalen?

Polkadot is populair en doet het momenteel goed, zowel bij institutionele als particuliere beleggers. Er zijn een aantal bullish signalen voor de munt te vinden, die erop wijzen dat het smart contract platform zijn opmars kan voortzetten. Momenteel neemt Polkadot met een market cap van $13,63 miljard de 13e plaats in op CoinMarketCap

Polkadot overtreft Solana en Cardano met indrukwekkende stijging

De prijs van Polkadot steeg deze week meer dan behoorlijk. Dat succes is deels te danken aan institutionele en particuliere beleggers. Hun belangstelling in DOT schoot omhoog in de week van 23 maart. Zodanig zelfs, dat Polkadot in die week met 12 procent wist te stijgen en daarmee Solana en Cardano kon overtreffen.

Polkadot zag een instroom van $5 miljoen, wat op zich niet heel veel is, maar wel positief. Aan de andere kant zagen SOL en ADA juist uitstroom van respectieve $5,6 miljoen en $3,7 miljoen. Dit laat zien dat het grote geld deze week voor Polkadot koos.

Polkadot institutionele stromen – Bron: CoinShares

Net als institutionele beleggers, beginnen particulieren langzaam ook weer bullish te worden. Dit is cruciaal voor de prijs van Polkadot, want optimisme leidt tot vertrouwen, wat de altcoin omhoog kan blijven stuwen.

Polkadot Beleggerssentiment – Bron: Santiment

Wat kunnen we verwachten van de Polkadot koers?

Een paar bullish signalen wijzen op verdere stijgingen voor de Polkadot koers. De afgelopen weken leek de munt een zogenaamd rounding bottom patroon te vormen. Dit is een bullish omkeerpatroon, dat hint op een potentiële rally van 31% voor de munt, waarmee Polkadot op de koers van $12 kan eindigen.

Hoewel Polkadot deze koerstijdens de vorige bull run niet haalde, heeft het nu wel een kans, maar dan moeten de weerstandsniveaus op $10 en $11 wel doorbroken worden.

DOT/USDT 1-daagse grafiek
DOT/USDT 1-daagse grafiek – Bron: TradingView

Deze lokale drempel kan de opleving van Polkadot nog tegenhouden. Als het deze weerstanden niet kan doorbreken, kan het terugvallen naar de steun van $9,2. Een daling onder dit niveau zou dit bullish verhaal ongeldig maken, wat kan leiden tot een daling naar $8.

Op het moment van schrijven klokt de Polkadot koers een score van $9,54, waarmee het over de afgelopen 24 uur op een daling van 4,45% staat.

Altcoin nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen
Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging