Bitcoin

Kan hij het toch? Inverse Cramer ETF stopt ermee

CNBC Mad Money host Jim Cramer wordt binnen de crypto-gemeenschap vaak belachelijk gemaakt om zijn slechte voorspellingen. Dat belachelijk maken werd op een gegeven moment zo extreem, dat het Tuttle Capital Management besloot om een Inverse Cramer ETF (SJIM) op de markt te brengen in 2023.

Vanwege slechte resultaten wordt die ETF nu op 13 februari gesloten.

Wat is de Inverse Cramer ETF?

De Inverse Cramer ETF is heel simpel een beleggingsproduct dat alle acties van de analist spiegelt. Als Cramer roept dat Bitcoin gaat stijgen, dan gaat het fonds short op Bitcoin en andersom.

Het fonds ging praktisch gezien short op alle aandelentips die Jim Cramer gaf, maar wist daarmee slechts 2,4 miljoen dollar aan kapitaal aan te trekken. Nog erger is dat het sinds de lancering een negatief rendement van 15 procent wist te realiseren.

De bovenstaande grafiek toont het koersverloop van SJIM, wat niet ontzettend positief is. Grappig genoeg lanceerde het ook een Long Cramer ETF (LJIM), waarmee het 1,3 miljoen dollar en een positief rendement van 2,2 procent ophaalde.

Jim Cramer werd een meme binnen de crypto-gemeenschap voor zijn slechte voorspellingen, maar zo stom is hij dus blijkbaar ook weer niet.

‘Verkoop je Bitcoin!’

Afgelopen week probeerde Jim Cramer mensen er nog van te overtuigen om hun Bitcoin te verkopen. “Een nieuwe dag en een nieuwe kans om je Bitcoin te verkopen, terwijl de Number Go Up club de koers op 40.000 dollar probeert te houden”, aldus Jim Cramer.

Tot nu toe slaagt de Number Go Up club daarin, want de Bitcoin koers klokt op het moment van schrijven binnen op 42.200 dollar. Daarmee staat Bitcoin redelijk ver van zijn bodem van 38.500 dollar vandaan.

De reden dat Tuttle Capital Management besloot om de ETF van Cramer te sluiten ligt overigens niet in het beperkte rendement. Het is meer dat de firma geen tijd zou hebben om de ETF te managen, terwijl het nog andere producten beheert die wel succesvol zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high