XRP, ripple
Ripple

Kan Ripple de rechtszaak nog verliezen? Deze advocaat denkt van niet

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in de afgelopen maanden veel verrassende wendingen genomen. Onlangs heeft advocaat Jeremy Hogan zijn visie op het voortslepende geschil gedeeld. Volgens zijn grondige analyse van de zaak schat hij dat de SEC slechts 2,367% kans maakt om te winnen.

Juridisch Labyrint: Hoe de SEC Ripple zou kunnen verslaan

Advocaat Jeremy Hogan heeft een uitgebreide analyse uitgevoerd over het ingewikkelde pad dat de SEC zou moeten bewandelen om Ripple te verslaan.

Als eerste stap, zelfs als de SEC besluit in beroep te gaan en het beroepshof dit in 2025 steunt, zou het einde van de zaak nog niet in zicht zijn. De complexiteit komt voort uit de specifieke formulering van het initiële vonnis van de rechter. Dit zou betekenen dat het beroepshof de zaak terug moet sturen naar de oorspronkelijke rechter voor verdere evaluatie.

Mocht het hof van beroep besluiten in het voordeel van de SEC over programmatische verkopen, dan zou de zaak nog steeds terug moeten naar de rechtbank voor verdere analyse. Hogan wijst erop dat na deze verdere evaluaties nog een ronde van beroep nodig zou zijn. Alleen na al deze stappen, die lijken op een juridische hindernisbaan, zou de SEC de potentiële overwinnaar kunnen zijn. En zelfs dan heeft Ripple de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof.

Bovendien, buiten deze complexe juridische stappen, moet de SEC besluiten geen schikking te treffen, succesvol zijn in hun eerste beroep (waarvoor Hogan de kans slechts op 14% schat), overleven tijdens de daaropvolgende hoorzittingen en triomferen in een tweede ronde van beroep. Al deze stappen houden geen rekening met mogelijke externe invloeden zoals wetswijzigingen, politieke verschuivingen of andere onverwachte gebeurtenissen.

Het verrassende besluit

Na het verrassende besluit van de SEC om de aanklacht tegen Brad Garlinghouse en Chris Larsen van Ripple in te trekken, schoot de waarde van XRP met meer dan 8% omhoog, tot groot enthousiasme van de XRP-gemeenschap.

Desondanks waarschuwen juridische deskundigen voor een mogelijke achterliggende strategie van de SEC. Door de aanklachten nu al in te trekken, zou de SEC wellicht het hoger-beroeps-traject willen versnellen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers