Ripple Nieuws

Kan Ripple’s XRP token spoedig de 1 dollar bereiken?

De XRP token van Ripple blijft uitermate goed presteren. De munt lijkt zich zelf losgekoppeld te hebben van de rest van de cryptomarkt, aangezien het de enige grote cryptomunten is die een flinke plus heeft genoteerd in de afgelopen week. Verschillende analisten wijzen er op dat de koersstijging misschien nog wel veel groter kan gaan worden, zeker nu de koers uit een technische formatie is gebroken. Dit betekent meteen ook dat een XRP prijs van 1 dollar weer in het spel is. In dit artikel bekijken we de XRP grafieken en doen we een schatting van wat we kunnen verwachten.

Wat is de reden achter de XRP prijsstijging?

Zoals we hierboven al schreven is XRP dus één van de best presterende cryptocurrencies van de afgelopen week. De goede prijsprestaties worden aangewakkerd door de successen de Ripple Labs behaalt in de rechtszaal. Steeds meer investeerders verwachten een goede uitkomst voor Ripple en dat is geweldig nieuws voor de XRP koers. Een overwinning zou namelijk een enorme koersstijging kunnen veroorzaken voor de XRP token. Dit omdat het zou betekenen dat grote crypto beurzen in de Verenigde Staten de XRP token weer zullen gaan verkopen. Daarnaast zou een overwinning betekenen dat Ripple één van de enige crypto bedrijven is die zekerheid heeft over de regelgeving die van toepassing is op zijn bedrijf.

De XRP grafiek

Op de onderstaande daggrafiek is goed te zien dat XRP aan een goede periode bezig is. Zeker nu de downtrend, die eind september in werd gezet, weer doorbroken is ziet de grafiek er zeer bullish uit. Voor nu ligt er een belangrijke weerstand rond het 0,56 dollar niveau, maar als deze doorbroken wordt kunnen we een prijsstijging verwachten richtig de 0,60 dollar. Als ook dit niveau met kracht doorbroken wordt kan de prijs zomaar uitbreken naar het psychologische 1 dollar niveau. Mocht de koersstijging toch ineens bekoelen dan ligt er ondersteuning rond het 0,45 dollar niveau.

XRP koers 8 oktober
XRP koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Hoe realistisch is een XRP prijs van 1 dollar?

Hoe realistisch een snelle prijsstijging richting de 1 dollar is, is vooral afhankelijk van de vorderingen in de Ripple vs Sec rechtszaak. Definitief uitsluitsel over de status van de XRP token zal nog wel even duren, maar goed nieuws uit de rechtszaal zou zeker een flinke koersstijging kunnen veroorzaken. Een XRP koers van 1 dollar is dus zeker niet onrealistisch.

Ripple nieuws

Ripple Labs erkent als de op drie na beste werkplek voor ouders
SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Ripple geeft SEC de schuld van ondergang BlockFi
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten