Ripple Nieuws

SEC vreest voor overwinning voor Ripple

De SEC heeft zich verzet tegen de pogingen van twee bedrijven om ‘amici briefs’ in te dienen bij de rechtbank ter ondersteuning van Ripple.

SEC maakt bezwaar tegen bedrijven die Ripple verdedigen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich verzet tegen de pogingen van twee bedrijven, genaamd I-Remit en TapJets, om amici briefs in te dienen bij de rechtbank ter ondersteuning van Ripple in de slepende rechtszaak. De toezichthouder heeft de indieners bekritiseerd omdat ze proberen bewijs aan te bieden dat buiten de beperkingen van de regels en het eerdere bevel van de rechtbank valt.

Vorige week verzocht het Filippijnse bedrijf voor grensoverschrijdende betalingen I-Remit om als amicus curiae te mogen deelnemen aan de zaak SEC vs Ripple. De rechtszaak loopt inmiddels bijna twee jaar. I-Remit merkte op dat het een belang heeft bij de uitkomst van de zaak. Het is namelijk afhankelijk van Ripple’s on-demand liquidity (ODL). I-Remit maakt gebruik van XRP om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken.

De status van “vriend van de rechtbank” staat I-Remit toe om de rechtbank te helpen. Het bedrijf beweert dat het diepgaande kennis heeft van ODL. Ze hopen de rechtbank te helpen bij de beoordeling van de beweringen van de SEC.

TapJets heeft ook een aanvraag ingediend voor de status van amicus curiae. Het bedrijf voor privéjets wil het nut van XRP benadrukken. Het voerde aan dat het gebruik van XRP, dat het voor klanten mogelijk maakt om snel vluchten te boeken buiten de normale werktijden van banken, van vitaal belang is voor zijn bedrijfsvoering.

Bovendien ziet de aanklager geen geldige redenen waarom Ripple de feiten die door I-Remit en TapJets zijn aangehaald niet naar voren gebracht konden worden.

Heeft Ripple de strijd met de SEC al gewonnen?

De SEC diende in december 2020 een formele klacht in tegen Ripple. Daarnaast werd er een aanklacht ingediend tegen de huidige en voormalige CEO’s, Brad Garlinghouse en Chris Larsen. De SEC beweerde dat de verkoop van XRP door Ripple een beleggingscontract vormde. Ook zou er sprake zijn van een aanbieding van securities.

Er is veel steun voor Ripple. Tevens heeft het in San Francisco gevestigde techbedrijf ook verschillende procedurele overwinningen geboekt in de zaak. Onlangs verwierp een rechter van het Amerikaanse District Court de pogingen van de SEC om Ripple de toegang te ontzeggen tot e-mails over de toespraak van voormalig SEC Corporation Finance Division Director William Hinman.

Ripple gelooft dat deze documenten hun zullen ondersteunen in de zaak. Ripple wil bewijzen dat de SEC twee cryptocurrencies voortrekt in de crypto-industrie, Bitcoin en Ether. De rest zou zijn afgewezen.

Als Ripple wint, zal dat een behoorlijke tegenslag zijn voor de SEC. Met name haar regelgeving door handhaving plan komt onder duk te staan. Nog belangrijker, als de rechtbank in het voordeel van Ripple beslist, maakt XRP kans om naar nieuwe recordhoogtes te exploderen.

Ripple nieuws

Ripple Labs erkent als de op drie na beste werkplek voor ouders
SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Ripple geeft SEC de schuld van ondergang BlockFi
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten