Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Kan Shiba Inu de $1 bereiken?

Shiba Inu is dit jaar 47.500.000% gestegen, ondanks dat het onlangs meer dan de helft van zijn waarde verloor.


Het crypto jaar 2021

2021 was een jaar met veel ups en downs, mede door de pandemie en het daaropvolgende economische herstel. Echter zullen beleggers zich het jaar misschien herinneren vanwege de parabolische groei van bepaalde crypto valuta’s.

Het begon met Dogecoin, die met 15.644% steeg tot een prijs van $0,74 per token. Echter daalde het daarna tot $0,17, waar het vandaag de dag nog steeds op staat. Ondanks de recente verliezen, zit Dogecoin’s jaarlijkse winst nog steeds op de 3.500%. Bitcoin boekte in 2021 ‘slechts’ 67% winst.

Investeerders in crypto valuta waren hierna nog niet klaar met de meme coins. Shiba Inu kwam in oktober naar voren als een publiekslieveling en maakte een snelle opkomst die zelfs die van Dogecoin ver overtrof. Als je Shiba Inu dit jaar op 1 januari had gekocht en had gehouden, zou je nu op een winst van 47.500.000% zitten. Met andere woorden, een investering van $3 zou $1,4 miljoen hebben opgeleverd.

Investeerders die later Shiba Inu hebben gekocht, hebben minder geluk. Shiba Inu is namelijk met 58% gedaald ten opzichte van zijn all-time high.


Te veel speculatie, te weinig adoptie

Een groot deel van het probleem van Shiba Inu is dat te weinig bedrijven het als valuta accepteren. Slechts 388 handelaren vinden het token goed genoeg als betaalmiddel voor goederen en diensten. Dit gebrek aan ondersteuning is niet verrassend gezien de schommelingen in de prijs van Shiba Inu. Voor een bedrijf zou het ongelooflijk moeilijk zijn om de cashflow en winstgevendheid te berekenen wanneer de waarde van het token van dag tot dag drastisch veranderd.

Om die reden heeft de gemiddelde consument geen reden om Shiba Inu te kopen of vast te houden. Behalve op basis van het feit dat iemand later meer voor zijn tokens zal kunnen krijgen. Dit fenomeen staat ook wel bekend als speculatie. Wereldwijde acceptatie is de sleutel tot aanhoudende prijsstijgingen.

Een soortgelijke situatie speelde zich af rond Dogecoin. Het had dezelfde worsteling met de acceptatie door verkopers en daardoor is het nooit hersteld van zijn prijsdaling van 77%. Vorige week kondigde Elon Musk echter aan dat het bedrijf Dogecoin zou gaan accepteren als betaling voor bepaalde artikelen. Het token steeg bijna 20% door het nieuws, wat benadrukt dat adoptie het sentiment kan stimuleren.


Het probleem van Shiba Inu

Bitcoin is ’s werelds grootste crypto valuta. Er zijn 18,9 miljoen Bitcoin tokens in omloop, dus tegen de huidige prijs van $46.000 is de totale waarde van alle Bitcoins $870 miljard.

Hier loopt Shiba Inu tegen een probleem aan. Er zijn momenteel 589 biljoen tokens in omloop, dus tegen een huidige prijs van $0,0003 hebben ze een totale waarde van $17 miljard.

Maar wat als Shiba Inu zou stijgen naar $1? Dit zou betekenen dat de totale waarde $589 biljoen zou zijn.

Als elke consument hun geld en assets in Shiba Inu zou stoppen zou dit betekenen dat het token nog steeds slechts een prijs van $0,73 per token zou bereiken. De totale waarde zou dan neerkomen op $431 biljoen.

Om het bovenstaande samen te vatten: het is heel onwaarschijnlijk dat Shiba Inu ooit de $1 per token bereikt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten