Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Kenanga Investment Bank uit Maleisië verwerft belang in crypto-exchange

Kenanga Investment Bank, een grote financiële dienstverlener uit Maleisië heeft aangekondigd dat het een overeenkomst aangegaan met Tokenize Xchange. Naar verluidt verwerft Kenanga 19% van de aandelen van de crypto-exchange uit Maleisië.


Slechts 3 gelicentieerde digitale exchanges operationeel in Maleisië

Hiermee zet het bedrijf zijn eerste stappen in de crypto-wereld. Dit doen ze dan ook relatief voorzichtig: de Kenanga Xchange is naar verluidt in Maleisië 1 van de slechts 3 gelicentieerde digitale exchanges. Het bedrijf mag dus officieel gezien operationeel zijn in het bedrijf en beschikt hierdoor over onder andere meerdere ingebouwde beveiligingssystemen, wat de exchange veilig maakt om te gebruiken.

Naar verluidt is Tokenize de 2e grootste exchange uit het land wanneer gekeken wordt naar handelsvolume. Enkele toonaangevende cryptocurrencies kunnen op het platform worden verhandeld, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Kenanga is zelf opgericht in 1973 waardoor het al een grote naam voor zichzelf in het land gemaakt heeft. Het financiële bedrijf biedt meerdere traditionele financiële diensten aan, waaronder investeringsbankieren en diverse makelaarsdiensten. Hiernaast is de exchange officieel op de beurs genoteerd.


Bedrijf bewust van volatiliteit

Door de grote opkomst in cryptocurrencies van de afgelopen jaren, kon het bedrijf het uiteindelijk niet laten om erin te investeren. De markt blijkt nu volwassen genoeg te zijn voor zo’n investering. Het bedrijf is zich echter bewust van de mogelijke volatiliteit die de crypto-markt met zich mee kan brengen. Het bedrijf wil zich hier op verdedigen door te investeren in een vertrouwde partij, namelijk 1 van de slechts 3 gelicentieerde digitale exchanges uit de regio.

Oorspronkelijk is de Tokenize Xchange gelanceerd op de markt in Singapore, maar al snel bleek dat Maleisië een goede uitbreidingsmogelijkheid was. Hier heeft de exchange dan ook al snel in geïnvesteerd. Met de samenwerking willen beide bedrijven het landschap van digitale activa verder vorm gaan geven en het op te bouwen voor investeerders in de Maleisische-regio. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van zowel Kenanga als Tokenize zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten