Bitcoin opties
Bitcoin

Kennedy’s Bitcoin-onthulling werpt schaduw over zijn presidentscampagne

De onthulling van Bitcoin-bezit en vermeende belangenverstrengeling door Robert F. Kennedy Jr. werpen serieuze vragen op over zijn presidentscampagne. Ondanks eerdere ontkenningen blijkt hij over een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin te beschikken, wat in tegenspraak is met zijn eerdere standpunten. Deze onthullingen hebben de nodige twijfel gezaaid en kunnen invloed hebben op zijn positie in de Democratische voorverkiezingen, waarbij Biden volgens peilingen de voorkeur geniet.

Kennedy’s Bitcoin-onthulling en belangenverstrengeling

De Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft recentelijk erkend dat hij een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin bezit, ondanks eerdere beweringen van het tegendeel en de oorspronkelijke toewijzing van de cryptocurrency aan zijn vrouw. Hoewel zijn campagne volhoudt dat er geen sprake is van belangenverstrengeling, roept deze onthulling toch enige vragen op.

Tijdens een prominente toespraak op Bitcoin 2023 in Miami afgelopen mei prees Kennedy Bitcoin en benadrukte hij het belang van het beschermen en koesteren van het netwerk. Hij verklaarde tevens dat zijn campagne Bitcoin-donaties zou accepteren. Desalniettemin verzekerde hij het publiek dat hij zelf geen investeerder was in Bitcoin en dat zijn steun voor deze digitale activa niet moet worden opgevat als beleggingsadvies.

Niettemin blijkt uit een financieel dossier dat in handen is van CNBC dat Kennedy’s familie op 30 juni een aanzienlijk bedrag tussen de $100.001 en $250.000 aan Bitcoin bezat in een effectenrekening. Het dossier vermeldt niet specifiek wanneer deze investering heeft plaatsgevonden, maar geeft wel aan dat het inkomen dat Kennedy’s familie uit deze aankoop heeft gegenereerd minder dan $201 bedraagt.

Kennedy’s campagneleider, het Democratische Congreslid Dennis Kucinich, verdedigt de situatie door te beweren dat er geen sprake is van belangenverstrengeling, aangezien de Bitcoin-aankoop heeft plaatsgevonden na Kennedy’s positieve opmerkingen over Bitcoin in Miami.

Nadat het rapport was gepubliceerd, beweerde Kennedy’s campagne aanvankelijk tegenover CNBC dat de Bitcoin toebehoorde aan Kennedy’s vrouw Cheryl Hines, die bekendheid geniet door haar werk in de televisieserie “Curb Your Enthusiasm”. Later werd echter toegegeven dat dit een vergissing was en dat de Bitcoin-investering daadwerkelijk toebehoort aan Kennedy zelf.

Kennedy’s steun voor Bitcoin en politieke implicaties

Binnen de Democratische gelederen was Kennedy een uitgesproken voorstander van Bitcoin, terwijl ook Republikeinse kandidaten zoals Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, en Vivek Ramaswamy toenadering zochten tot de Bitcoin-gemeenschap.

Hoewel Kennedy’s uitspraken over Bitcoin minder frequent zijn geworden sinds Miami – het onderwerp kwam bijvoorbeeld niet ter sprake tijdens zijn uitgebreide één-op-één-gesprek met Elon Musk, de eigenaar van Twitter, vorige maand – blijft Kennedy sporadisch zijn steun voor de oudste cryptocurrency uiten via Twitter.

Op 27 juni tweette hij bijvoorbeeld: “Bitcoin is niet alleen een schild tegen totalitarisme en manipulatie van onze geldhoeveelheid, het wijst ook de weg naar een toekomst waarin overheidsinstellingen transparanter en democratischer zijn.”

Kennedy heeft steun gekregen van enkele prominente leden van de cryptogemeenschap, waaronder Jack Dorsey, CEO van Block, die verklaarde dat Kennedy “zowel DeSantis als Donald Trump kan verslaan” bij de verkiezingen.

Om deze ambitie werkelijkheid te laten worden, moet Kennedy echter eerst president Joe Biden verslaan in de Democratische voorverkiezingen. Volgens een recente peiling van Echelon Insights geeft 65% van de kiezers de voorkeur aan Biden, terwijl slechts 14% hun stem zou uitbrengen op Kennedy.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December