Bitcoin,, Trending

Kim Dotcom gaat eigen Bitcoin-token verkopen op Bitfinex

De cryptocurrency exchange Bitfinex heeft de herlancering van zijn Initial Exchange Offers-platform aangekondigd. Dit platform krijgt naar verluidt de naam Tokinex.


Kim Dotcom

Kim Dotcom, ondernemer en digitale rechtenactivist, is bekend van onder andere de website Megaupload. Op deze website konden gebruikers bestanden met elkaar delen. Echter werd de website veelvoudig gebruikt om illegale bestanden te delen, waar Megaupload vervolgens te weinig mee deed. Nu is Dotcom van plan om zijn eigen, op de Bitcoin gebaseerde, crypto-token te lanceren en te verkopen.

Volgens Dotkom is de combinatie van internet en Bitcoin een reële kans om de oorspronkelijke belofte van het internet waar te maken. Volgens dotkom komt dit neer op vrijheid van meningsuiting, handel en financiën.


Cryptotoken K.IM

Dotcom heeft de cryptocurrencytoken, genaamd K.IM opgericht. De reden hierachter is om kunstenaars, contentmakers en digitale bedrijven in staat te stellen alle tussenpersonen te vermijden. Hierdoor kunnen er content en digitale goederen worden verkocht zonder censuur en buiten monopolies, aldus Dotcom. Deze token gaat worden verkocht op de cryptocurrency exchange Bitfinex.

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?