Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Regulatie

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie

Eerder is Kim Kardashian aangeklaagd voor het promoten van een cryptocurrency op sociale media zonder de betaling hiervoor bekend te maken. Nu heeft ze met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingestemd om hiervoor een boete te betalen van $1.26 miljoen.

SEC deelt mededeling

De SEC maakte zelf bekend dat de reality-ster ermee heeft ingestemd om mee te werken aan hun onderzoek. Dit maakte ze bekend via Twitter. Volgens de SEC heeft Kardashian niet bekend gemaakt dat ze $250.000 heeft ontvangen om het bericht op haar Instagram-pagina te promoten.

Promotie van EMAX-tokens

Kardashian heeft een bericht over EMAX-tokens gepromoot. Het bericht van haar bevatte een link naar de EthereumMax-website, die op zijn beurt instructies aan de potentiële investeerders gaf om EMAX-tokens aan te schaffen. De Amerikaanse SEC zei hierover het volgende:

De federale effectenwetten zijn duidelijk dat iedere beroemdheid of andere persoon die een crypto-activa security promoot, de aard, de bron en het bedrag van de vergoeding die ze in ruil voor de promotie hebben ontvangen, moet bekendmaken.

Naar verluidt was een andere eis van de SEC dat Kim Kardashian gedurende 3 jaar geen crypto-activa meer ging promoten. Ook hier is mee ingestemd. Verwacht wordt echter dat Kardashian hier in de praktijk echter vrijwel niets van gaat merken. Het netto-vermogen van haar wordt namelijk geschat op ongeveer $1.8 miljard.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?