Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Klanten Rakuten kunnen Bitcoin gebruiken voor dagelijkse transacties

Rakuten, de gigantische Japanse retailer, maakt het nu voor zijn Rakuten Wallet-gebruikers mogelijk om hun crypto-bezit eenvoudig te besteden aan dagelijkse transacties.


Met BTC betalen via Rakuten Pay

Rakuten maakt het nu mogelijk om Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH) te gebruiken voor dagelijkse transacties via Rakuten Pay. Rakuten Pay is een betalingsapplicatie op smartphones en tablets die in Japan wordt ondersteund door vrijwel alle grote en middelgrote retailers. Ook steeds meer kleinere retailers ondersteunen Rakuten Pay inmiddels.

Met de app kunnen gebruikers betalen via hun smartphone zolang ze verbonden zijn met het internet. Deze vorm van betaling heeft in relatief korte tijd enorm in populariteit gewonnen, voornamelijk vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid.


Geen conversiekosten, wel min- en max- besteding

Alhoewel er geen conversiekosten worden gerekend voor het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel, is er wel een minimum van 1.000 yen (ongeveer €8) ingesteld. Ook is er een limiet ingesteld van circa 100.000 (circa €800) yen per maand.

Deelnemen is gratis, maar vergt iets meer werk van de gebruikers. Zo moeten zij hun Rakuten-account linken met hun Rakuten Wallet-handelsaccount. Om de nieuwe service een boost te geven, krijgen gebruikers momenteel een kleine bonus voor het gebruik van ervan.

Rakuten maakte het in december 2019 al mogelijk om cryptocurrencies aan te schaffen met gebruik van hun loyaliteitspuntenprogramma. Hiermee zette het bedrijf destijds de eerste stap in de crypto-wereld. Nu breidt het deze integratie verder uit en maakt het bedrijf het ook mogelijk om nuttige betalingen te doen met behulp van cryptocurrencies.

Bitcoin nieuws

Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten