Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Klanten van Rakuten kunnen crypto’s aanschaffen door loyaliteitsprogramma

Rakuten, de Japanse retailreus, heeft haar loyaliteitsprogramma uitgebreid. Klanten van Rakuten kunnen nu hun loyaliteitspunten omzetten in cryptocurrencies, zoals de Bitcoin (BTC).


Loyaliteitspunten besteden

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt via een officiële aankondiging op hun blogpagina. Volgens deze aankondiging hebben de gebruikers die een account hebben bij Rakuten Wallet direct de mogelijkheid om cryptocurrencies aan te schaffen. Rakuten Wallet is een dochteronderneming van Rakuten die de focus op cryptocurrencies en de opslag hiervan legt.

Door hun loyaliteitspunten die ze hebben opgespaard bij het bedrijf te besteden, kunnen zij momenteel drie verschillende cryptocurrencies aanschaffen. Dit zijn de crypto’s Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH). Mogelijk voegt het bedrijf meer cryptocurrencies toe in de toekomst.

Het aanschaffen van cryptocurrencies kan al voor minder dan $1. Gebruikers moeten namelijk minimaal 100 Rakuten ‘Super Points’ hebben om aan het minimum van een exchange te voldeon. Super points zijn de loyaliteitspunten van het bedrijf. 1 super point staat gelijk aan ongeveer $0,009. Dit betekent dat de aanschaf van 1 van de 3 cryptocurrencies minimaal $0,90 moet zijn.

Gebruikers van het loyaliteitsprogramma kunnen 30.000 Super Points per dag inleveren voor cryptocurrencies. Er kunnen maximaal 100.000 Super Points per maand worden ingewisseld voor cryptocurrencies.


Acceptatie cryptocurrencies stimuleren

Door de nieuwe service te lanceren, is Rakuten van plan om de acceptatie van cryptocurrencies in het algemeen te vergroten. Op deze manier probeert het bedrijf om de toetredingsdrempel voor cryptocurrencies te verlagen. Dit door een eenvoudige en toegankelijke manier aan te bieden om te beginnen met crypto’s. Gebruikers hebben nu geen ervaring nodig om hun eerste crypto of crypto’s aan te schaffen.


Eigen cryptocurrency exchange

Eerder werd al bekend dat de Japanse retailreus zijn eigen cryptocurrency exchange wou lanceren met een bijbehorende smartphone applicatie (app). De goedkeuring hiervoor is al ontvangen en het platform is naar verluidt in ontwikkeling. Wanneer deze exchange precies live gaat is nog onbekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten