Exchange

De Japanse e-commerce gigant Rakuten gaat eigen exchange lanceren

De grote Japanse e-commerce speler ‘Rakuten’ gaat zijn eigen cryptocurrency exchange lanceren. Het bedrijf is van plan om de exchange in juni van dit jaar te lanceren. Naar verluidt krijgt de exchange de naam ‘Rakuten Wallet’.


Smartphone-app

Vanaf halverwege april kunnen geïnteresseerden een account aanmaken op de exchange. Hierdoor blijven de serverproblemen bij de officiële lancering minimaal. Zonder grote problemen verwacht Rakuten in juni officieel van start te kunnen gaan.

Gebruikers van het handelsplatform kunnen vervolgens via een smartphone-applicatie op zowel de iPhone als Android handelen in digitale activa als de Bitcoin (BTC). Rakuten benadrukt dat het aanmaken van een account gratis is en het geld van de gebruikers altijd wordt opgeslagen in een cold-wallet. Hierdoor neemt de exchange extra veiligheidsmaatregelen.


Goedkeuring ontvangen

De Japanse toezichthouder, de Financial Services Agency (ofwel FSA), heeft eerder deze week al goedkeuring gegeven. Hiermee verleende de FSA Rakuten een licentie voor het exploiteren van een virtueel wisselkantoor in het land. Dezelfde week maakte Rakuten bekend dat de aankomende crypto exchange de naam Rakuten Wallet heeft gekregen.


Everybody’s Bitcoin

Rakuten liet al eerder doorschemeren dat ze de crypto-markt op zo’n dergelijke manier wouden betreden. Zo kocht het bedrijf afgelopen jaar de crypto exchange ‘Everybody’s Bitcoin’ op voor 265 miljoen yen (€2.13 miljoen).