Bitcoin stijgt
Bitcoin

Komende vrijdag cruciaal voor nieuwe Bitcoin all-time high

De Bitcoin koers staat vandaag met 2,92% in de plus en de bulls vechten hard om boven de $71.000 te blijven. Bitcoin schoot gisteren omhoog na het “zwakke” banenrapport uit de Verenigde Staten. Het aantal openstaande vacatures viel een stuk lager uit dan verwacht, maar komende vrijdag komt een cruciaal stukje data.

Vrijdag kan weleens bepalen of we met Bitcoin een nieuwe all-time high gaan bereiken.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Cruciale vrijdag voor Bitcoin

Bitcoin schoot omhoog nadat gisteren bekend werd dat er 8,06 miljoen vacatures openstaan, omdat een score van 8,30 miljoen verwacht werd. Dat werd positief ontvangen door de markt, omdat een zwakkere arbeidsmarkt in theorie de druk achter de inflatie wegneemt en dat maakt de weg vrij voor renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Met de score van gisteren staat het aantal openstaande vacatures op het laagste niveau sinds februari 2021. Dat is echter niet voldoende voor de Amerikaanse centrale bank om op korte termijn al de rentes te verlagen.

Daar is meer bevestiging voor nodig.

Die bevestiging krijgen we mogelijk op vrijdag, want dan staat het maandelijks werkloosheidscijfer op het programma. De verwachting is dat de Amerikaanse werkloosheid voor de 28e maand op rij onder de 4% binnenkomt op 3,9%.

Mocht dat gebeuren, dan is sprake van de langste reeks van <4% werkloosheid sinds 1951. Wat dat betreft kunnen we nog niet echt van een zwakke arbeidsmarkt spreken.

Valt de werkloosheid morgen hoger uit? Komen we op 4% of meer? Dan is de kans aanwezig dat Bitcoin met hele groene cijfers het weekend inspringt en mogelijk zelfs een nieuwe all-time high op de borden zet.

Prominente econoom waarschuwt voor Amerikaanse arbeidsmarkt

Anna Wong, de hoofdeconoom van Bloomberg, waarschuwt in een nieuw stuk voor de zwakte in de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zij zegt dat beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank lijken te geloven dat de arbeidsmarkt nog altijd ijzersterk is, terwijl dat in werkelijkheid tegenvalt.

De banengroei in Amerika is volgens Wong en haar team met 730.000 stuks overschat. De daadwerkelijke banengroei ligt volgens haar op 100.000 stuks per maand, terwijl de officiële cijfers over 242.000 stuks spreken.

Let op: Anna Wong is geen typische complotdenker die alleen maar doemscenario’s in de wereld slingert. Het gaat om de hoofdeconoom van het gerenommeerde Bloomberg.

Als de analyse van Wong ook maar een beetje klopt, dan is de Amerikaanse arbeidsmarkt veel zwakker dan de officiële cijfers suggereren.

Dat zou betekenen dat de Amerikaanse centrale bank snel moet beginnen met het verlagen van de rente, wat behoorlijk bullish is voor de Bitcoin koers.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken