Bitcoin, btc
Bitcoin

Komende woensdag extreem belangrijk voor Bitcoin koers

Bitcoin is de nieuwe week begonnen met een gevecht tegen een oude weerstandslijn, nadat juni begon met een verrassende hoeveelheid volatiliteit. Nog altijd is er een hevige strijd gaande tussen de bulls en de bears op het niveau van $69.000, de all-time high van 2021.

Macro-economische data weegt zwaar

Het moge duidelijk zijn dat macro-economische data op dit moment zwaar weegt voor de markt. We begonnen afgelopen week met een stijging van de Bitcoin koers dankzij zwakke data van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Op vrijdag volgde echter sterke data, waarna Bitcoin aan een glijpartij begon.

Zo is de weerstand tussen de $69.000 en $72.000 nog altijd moeilijk te verslaan voor de bulls.

De komende dagen beloven opnieuw volatiel te worden voor Bitcoin en de rest van de financiële markt. Er staat namelijk weer een rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op het programma.

Daarnaast krijgen we op de woensdag van de rentevergadering ook weer een nieuwe consumentenprijsindex (CPI). Dat is een datapunt waar de markt extreem op gefocust is momenteel, omdat die ons kan vertellen wat er met de Amerikaanse rente zal gebeuren.

Rustig weekend voor Bitcoin

Het weekend verliep redelijk rustig voor de Bitcoin koers. Na de neerwaartse volatiliteit van afgelopen vrijdag was het ook meteen klaar met de dalingen. Stijgingen volgden helaas ook niet.

Zodoende hangt Bitcoin dus weer om de all-time high van $69.000 van 2021 heen. Waarschijnlijk is de markt in afwachting van komende woensdag, het moment waarop we dus die cruciale nieuwe inflatiedata krijgen en de Amerikaanse centrale bank weer een rentevergadering organiseert.

In de orderboeken is weinig veranderd. Daar ligt veel verkoopdruk tussen de $70.500 en $71.000, terwijl er veel steun is op de niveaus van $68.500 tot $68.000 voor Bitcoin.

Waarschijnlijk krijgen we komende woensdag een beslissing van de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken