Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Koreaanse exchange Bithumb gaat NFT-marktplaats lanceren

Er gaan geruchten dat de dochteronderneming van LG, LG CNS, de technische partner is die Bithumb helpt bij het ontwikkelen van zijn NFT-marktplaats die ergens in 2022 zal worden gelanceerd.


Bithumb gaat waarschijnlijk samenwerken met LG CNS

De Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb ontwikkelt een NFT-marktplaats met “een groot bedrijf”. Van dit bedrijf wordt aangenomen dat het LG CNS is, een dochteronderneming van LG Corporation. 

Heo Baek-young, CEO van Bithumb, bevestigde in een interview van 13 januari dat de exchange momenteel bezig was met het ontwikkelen van een non-fungible token (NFT) exchange. Deze zou de exchange helpen concurrerend te blijven met Korbit en Upbit, twee andere Koreaanse exchanges. Heo zei:

“Een NFT-marktplaats zal belangrijk zijn bij het promoten van op blockchain gebaseerde content, wat in de toekomst een drijvende kracht zal worden.”

Er is nog geen bevestiging over de identiteit van de makers van inhoud of artiesten die ermee hebben ingestemd om werk in NFT-vorm voor Bithumb uit te geven.

Verschillende media in Zuid-Korea hebben gemeld dat de NFT-marktplaats wordt ontwikkeld in samenwerking met technologiegigant LG CNS. Een functionaris van Bithumb zei echter op 17 januari dat:

“Het is onmogelijk om te bevestigen of het LG CNS is en of het gewoon hen of een groep bedrijven.”


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bithumb moet met de tijd mee

Het lanceren van een NFT-marktplaats zou Bithumb helpen concurrerend te blijven. Bithumb staat momenteel comfortabel op de tweede plaats tussen Koreaanse exchanges, gerangschikt op handelsvolume. Het is echter een verre tweede achter Upbit, dat $1,7 miljard aan 24-uurs handelsvolume heeft. Bij Bithumb is dit ‘slechts’ $730 miljoen.

Upbit lanceerde in november 2021 met enige spektakel zijn eigen NFT-marktplaats. Het wist verschillende K-popgroepen, waaronder BTS, te overtuigen om exclusieve NFT-content toe te staan.

De Korbit crypto-exchange, die eigendom is van gaminggigant Nexon, was de eerste exchange in Zuid-Korea die in juni 2021 een NFT-marktplaats lanceerde. Korbit is de op drie na grootste crypto-exchange van Korea. Het heeft een 24-uurs handelsvolume van ongeveer $7 miljoen.

Terwijl wereldwijde NFT-handelaren de neiging hebben om op OpenSea on-chain te slaan en te handelen, blijven Koreaanse handelaren op gecentraliseerde platforms. De Klaytn-blockchain wordt in Zuid-Korea ontwikkeld en is slechts één van de drie platforms is met native ondersteuning op OpenSea. Toch is het handelsvolume daar achtergebleven bij op Polygon en Ethereum gebaseerde marktplaatsen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten