Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Koreaanse overheid mogelijk aangeklaagd voor het doorschuiven van geld naar banken

In Zuid-Korea wordt binnenkort een nieuwe set regels ingevoerd van de financiële dienstencommissie van het land. Veel kleinere cryptocurrency exchanges die in het land actief zijn vrezen hierdoor voor een mogelijke sluiting.


Naamrekening bij Koreaanse bank zorgt voor problemen

De nieuwe regels zullen vanaf 24 september 2021 gehandhaafd worden. Door de invoering van deze nieuwe regels moeten cryptocurrency exchanges die in Zuid-Korea actief zijn een echte naamrekening bij een Koreaanse bank hebben. Banken in Korea zijn echter nog erg voorzichtig met wie ze in zee gaan als het om cryptocurrency gaat. Hierdoor hebben momenteel slechts vier handelsplatformen zo’n naamrekening bij een Koreaanse bank.

Door de voorzichtigheid van banken met crypto gerelateerde bedrijven duurt het in de praktijk vele malen langer om een dergelijke rekening te kunnen openen. Om deze reden willen kleinere exchanges de mogelijkheid om extra tijd te krijgen om aan deze eis te voldoen. Alhoewel de cryptocurrency exchanges in het land deze tijd goed kunnen gebruiken, is het nog niet bekend of de Zuid-Koreaanse regering hiermee akkoord zal gaan.


Voornamelijk kleinere exchanges verwachten problemen

Er worden echter wellicht voor heftigere consequenties gekozen. Zo willen de kleinere exchanges in het land de regering nu naar verluidt aanklagen, wegens het verzuim om de verantwoordelijkheid te nemen voor een groot deel van haar regelgevende taak. Als onderdeel van de nieuwe regels van de Zuid-Koreaanse regering zijn ook binnenlandse banken verplicht om hun diensten te weigeren aan elke crypto-uitwisselingscliënt die zij menen te hebben nagelaten de ID-verificatiemaatregelen na te leven of verdachte activiteiten te melden.

Volgens een branchefunctionaris heeft de Zuid-Koreaanse overheid en financiële autoriteiten in wezen een groot deel van de verantwoordelijkheid voor het doorlichten van crypto exchanges overgedragen aan traditionele banken, die daardoor als het ware gedwongen worden om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het uitgeven van echte accounts.

Hierdoor is inmiddels een beroep gedaan tegen de nieuwe regels, uit angst voor de mogelijke toekomstige aansprakelijkheden voor financiële misdaden op crypto exchanges. Meerdere exchanges zouden nu in gesprek zijn voor een mogelijke aanklacht tegen de overheid. Een anonieme vertegenwoordiger van de crypto exchange vertelde hierover het volgende:

“Tegenwoordig weigeren banken om hun verificatieprocessen voor cryptocurrency exchange te starten zonder duidelijke redenen en de meeste exchanges krijgen hierdoor geen kans om zichzelf te bewijzen. De Financial Services Commission (FSC) moet direct ingrijpen.”

Het is op dit moment nog niet bekend of het daadwerkelijk tot een aanklacht en een rechtszaak gaat komen of dat er wellicht een oplossing kan worden bedacht zonder de juridische gevolgen van een rechtszaak.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten