Blockchain Nieuws

KPMG: Ook in 2e helft 2022 zal er minder geïnvesteerd worden in de cryptomarkt

Volgens een nieuw rapport van het wereldwijde adviesbureau KPMG zal er in de tweede helft van 2022 waarschijnlijk opnieuw minder geïnvesteerd worden in cryptobedrijven.

Terwijl de wereldwijde investeringen in crypto- en blockchain-bedrijven daalden van 32,1 miljard dollar in eind 2021 tot 14,2 miljard dollar begin 2022, voorspelt accountantskantoor KPMG dat de vertraging van de crypto-investeringen de rest van het jaar zal aanhouden.

Er is te veel onzekerheid in de wereld om te kunnen groeien

“Tijdens de eerste helft van 2022 hebben talrijke factoren samen het opwaartse traject van fintech-investeringen beïnvloed, waaronder geopolitieke onzekerheid, turbulente op de openbare markten, aanhoudende verstoringen en uitdagingen van de toeleveringsketen, hoge inflatie en stijgende rentetarieven”, zo zei KPMG in een nieuw rapport.

“Zolang er geen einde in zicht is aan de mate van onzekerheid , kunnen fintech-investeringen in H2’22 behoorlijk gematigd zijn.”

– KPMG

De grootste deals in de eerste helft van dit jaar waren onder meer het cryptovriendelijke Duitse fintech-bedrijf Trade Republic dat een financiering van $268 miljoen bemachtigde voor zijn Series C-ronde. Ook de deal waarbij crypto-infrastructuurbedrijf Fireblocks $550 miljoen ophaalde was een grote deal. Verder was een belangrijke deal gemaakt door crypto exchange FTX die $400 miljoen veilig stelde.

“Het tweede kwartaal van 2022 zal voor meer uitdagingen en problemen kunnen zorgen voor bedrijven in de crypto sector”

Er is ook goed nieuws

Terwijl de cryptosector in 2022 aanzienlijk instortte als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne, stijgende inflatie en de ineenstorting van het Terra-ecosysteem, erkende de onderzoekers van KPMG dat “investeringen halverwege het jaar nog altijd veel hoger zijn dan alle jaren voor 2021. Het is dus echt zo slecht nog niet.

“Dit benadrukt de groeiende volwassenheid van de ruimte en de breedte van technologieën en oplossingen die investeringen aantrekken”, merkte KPMG op in het rapport.

Investeringen in crypto en blockchain – Bron: KPMG

KPMG ziet toenemende interesse in stablecoins

Voor de rest van het jaar verwacht KPMG dat investeerders zich zullen richten op blockchain-infrastructuurprojecten, met name projecten die zich richten op het gebruik van blockchain bij de modernisering van de financiële markt, evenals op projecten die werken aan producten die verband houden met compliance en traceerbaarheid van transacties.

Het bedrijf ziet ook een toenemende interesse in stablecoins. Vooral van bedrijven die de operationele voordelen van crypto willen benutten.

Volgens KPMG zullen goed beheerde cryptobedrijven met een gezond risicobeheerbeleid, een langetermijnvisie en een sterke benadering van kosten- en risicobeheer de markt zeker overleven.

Andere bedrijven zullen echter failliet gaan, waarschuwde KPMG.

Blockchain nieuws

Greep van crypto op Formule 1-sponsoring wordt in Singapore getest Greep van crypto op Formule 1-sponsoring wordt in Singapore getest
Grootste Spaanse telecommerk duikt in Web3 Grootste Spaanse telecommerk duikt in Web3
Jack Dorsey tegen Elon Musk: “Twitter moet open source protocol worden” Jack Dorsey tegen Elon Musk: “Twitter moet open source protocol worden”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten