Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Kraken geeft meer dan $10 miljoen in Bitcoin weg aan Oekraïense burgers

Crypto exchange Kraken gaat $10 miljoen in Bitcoin doneren aan getroffen Oekraïense inwoners.


Kraken’s steun aan Oekraïners

De lijst van bedrijven, handelsplatformen en individuen die hun best doen om Oekraïne te helpen tijdens de aanhoudende oorlog met Rusland blijft groeien.

In een recente aankondiging onthulde Kraken dat het $1.000 in Bitcoin zal doneren aan Oekraïense gebruikers die zich vóór 10 maart hebben aangemeld. Burgers kunnen de crypto valuta gelijk opnemen. Bovendien gaat Kraken $1.000 aan Kraken Fee Credits verdelen om ervoor te zorgen dat klanten gratis veranderingen kunnen toepassen.

Het bedrijf zei dat het meer dan $10 miljoen aan digitale munten zal weggeven aan getroffen Oekraïense burgers. Kraken hoopt dat dit als een redelijk compromis wordt beschouwd. Eerder weigerde het zijn in Rusland gevestigde gebruikers te blokkeren. Jesse Powell, CEO van het platform, merkte op:

“We hopen in een tijd van nood cruciale financiële diensten te kunnen blijven bieden aan zowel onze klanten in Oekraïne als Rusland. Crypto blijft een belangrijk instrument, vooral in een tijd waarin velen over de hele wereld niet langer kunnen vertrouwen op traditionele banken.”

Kraken legde uit dat de donatie van $10 miljoen gelijk is aan de totale handelskosten die in de eerste maanden van 2022 door Russische klanten zijn betaald. Als zodanig zal het bedrijf niet profiteren van hun gebruik.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De reactie van de exchange

Te midden van de Russische invasie van Oekraïne, drong de vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, er bij digitale exchanges op aan om de blockchain adressen van alle Russische gebruikers te blokkeren.

Binance en Kraken volgden dat verzoek echter niet op. Binance beweerden dat crypto bedoeld is om meer financiële vrijheid te bieden. Een dergelijke stap gaat tegen het concept van de industrie in. Daarnaast zei het dat de meerderheid van die accounts toebehoort aan “onschuldige” individuen die niets met de oorlog te maken hebben.

Kraken nam een vergelijkbare houding aan door Bitcoin en de altcoins te beschrijven als de belichaming van libertaire waarden. Het zou een vergissing zijn om alle rekeningen van Russische klanten te bevriezen.

Coinbase, aan de andere kant, blokkeerde 25.000 Russische blockchain-adressen. Deze adressen hielden verband met personen die zogenaamd betrokken waren bij illegale activiteiten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten