Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Kraken-rapport plaatst Cardano boven Ethereum en andere concurrenten

Het rapport vergelijkt Ethereum (ETH), het grootste platform voor smart contracts en Cardano (ADA), die de ‘Ethereum-killer’ wordt genoemd, is de grootste proof-of-stake (PoS) blockchain.


Kraken legt Ethereum en Cardano naast elkaar

Kraken wees erop dat Cardano-blockchain is ontworpen op een manier die zijn eigen ADA-coin promoot. Ook stelt het ontwikkelaars in staat er veilig DApps (gedecentraliseerde applicaties) op te bouwen. Ethereum, aan de andere kant, is gebouwd als een soort besturingssysteem voor een willekeurig aantal aangepaste activa en programma’s.

De exchange wijst erop dat Ethereum in 2013 werd gelanceerd, en de software ging in 2015 live. Terwijl Cardano zelfs twee jaar na ETH in 2017 werd geboren, heeft het aanzien en een marktaandeel van Ethereum verworven.

De exchange schrijft verder dat Cardano zijn initiële investering kreeg door 26 miljard tokens aan investeerders te verkopen.

“Ten tijde van de lancering werden ongeveer 31 miljard ADA gecreëerd. Hiervan werd bijna 26 miljard verkocht aan investeerders door Japans bedrijf dat was ingehuurd om de verkoop te beheren. Deelnemers konden vouchers kopen die later bij de release van de software konden worden ingewisseld voor ADA.”

Kraken wijst op een belangrijk kenmerk van Cardano waarmee de crypto zich onderscheidt van zijn concurrenten, met name Ethereum. De crypto-exchange benadrukte dat Cardano in tegenstelling tot andere projecten gefaseerd wordt uitgebracht. Ze zeiden het volgende:

“Cardano wordt in fasen uitgebracht en heeft sinds 2017 5 grote platformupgrades ondergaan. Enkelen hiervan waren Byron, dat voor het eerst de overdracht voor ADA-cryptocurrency mogelijk maakte en Voltaire, dat een nieuw model introduceerde voor hoe gebruikers ontwikkeling voor softwarewijzigingen konden financieren.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


‘Cardano heeft een onderzoeksgestuurde ontwerpaanpak’

“Cardano verschilt van andere blockchain-projecten door de nadruk te leggen op een onderzoeksgestuurde benadering van ontwerp. Deze is gericht op het bereiken van een academische nauwkeurigheid die volgens hem de acceptatie van zijn technologie zal stimuleren. Hoewel Cardano misschien geen nieuwe baanbrekende functies belooft, kunnen gebruikers en ontwikkelaars ontdekken dat de cryptocurrency aantrekkelijke optimalisaties biedt op basis van wetenschappelijk onderzoek en formele verificatie, een proces waarmee de code wiskundig wordt geverifieerd.

Cardano heeft Ethereum in de afgelopen 24 uur verslagen wat betreft het transactievolume. Zo heeft Cardano in de afgelopen 24 uur circa $4,02 miljard verwerkt en heeft ETH circa $2,41 miljard verwerkt. Ook betaalden Cardano-gebruikers ‘slechts’ $63.255 aan transactiekosten in vergelijking met Ethereum’s $25,44 miljoen.

De toename van de activiteit op de Cardano-blockchain vereist een verhoging van de netwerkcapaciteit. Cardano’s Input-Output Global wil Cardano’s smart contracts-platform, de schaalbaarheid van Plutus, verbeteren om deze verhoging van de netwerkcapaciteit te realiseren.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten