Kraken voegt ondersteuning voor MCD toe

De MakerDao Foundation heeft op 18 november 2019 zijn Multi-Collateral Dai (Multi-Onderpand Dai, afgekort MCD) uitgebracht. Sindsdien heeft het nieuwe onderpand systeem veel aandacht gekregen in deze sector. De cryptocurrency exchange Kraken gaat deze functie nu ondersteunen. De exchange deelde de update via een e-mail naar haar gebruikers.


Bieden van ondersteuning

Via het sociale media platform Twitter maakte Kraken bekend dat MCD wordt ondersteund op het platform. Hiernaast geeft de exchange aan dat Single-Collateral Dai (afgekort SAI) niet meer zal worden ondersteund op het platform.

Met deze update is Kraken niet de enigste exchange die ondersteuning biedt aan het MCD-activum van MakerDao. Zo biedt de KuCoin-cryptocurrency-exchange deze ook ondersteuning aan. Op deze exchange is SAI echter niet volledig van het platform gehaald.

Om de MCD-functie mogelijk te maken heeft het Compound-platform geholpen.


Compound-Platform

Compound is een open-source en autonoom protocol dat is gebouwd voor ontwikkelaars van financiële applicaties. Het bedrijf hierachter heeft eerder al in een verklaring laten weten dat het platform een cToken-contract voor de token van MCD heeft toegevoegd. Hiermee vergemakkelijkt het open-source platform de upgrades van de token. Dit nieuwe token zou ook als onderpand kunnen fungeren om andere activa op het platform te lenen.


Cryptocurrency platform Kraken in 2019

Eerder dit jaar voegde Kraken al ondersteuning toe tot de cryptocurrencies Basic Attention Token (BAT) en WAVES. Lees hier meer over in dit artikel. Hiernaast heeft de exchange de cryptocurrency Bitcoin SV ook eerder dit jaar van het platform verwijdert. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

Ook heeft de cryptocurrency exchange aan begin 2019 (maart) een update uitgerold waarmee gebruikers een two-factor-authentication (2fa) aan hun account konden toevoegen. Dit bevordert de accountbeveiliging op het gehele platform. Benieuwd naar deze update? Lees dan dit artikel!


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken