XRP token, Ripple
Ripple

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple duurt al jaren, maar lijkt binnenkort tot een einde te komen, mits de remediefase wordt opgelost. In deze fase discussiëren de SEC en Ripple over een passende boete voor de verkoop van XRP aan institutionele beleggers zonder de vereiste registratie.

Misverstand over boete-eis van de SEC

Advocaat Jeremy Hogan benadrukt dat er een misverstand bestaat over de boete-eis van de SEC. Ten onrechte wordt gedacht dat de SEC haar oorspronkelijke eis van $2 miljard heeft verlaagd naar $102 miljoen.

Dit misverstand ontstond na een presentatie van de SEC. Ripple verwees naar de schikking in een andere juridische zaak met TerraForm Labs (TFL) om hun voorgestelde boete van $10 miljoen te rechtvaardigen.

TFL kreeg een civiele boete van $420 miljoen opgelegd, terwijl hun brutoverkopen $33 miljard bedroegen, wat neerkomt op ongeveer 1,27%. De SEC benadrukte dat Ripple dezelfde verhouding tussen de civiele boete en de ontneming moest toepassen als in de TFL-zaak, wat neerkomt op een ratio van 11,7%.

Toegepast op de $876,3 miljoen die de SEC als ontneming eist in de Ripple-zaak, zou de civiele boete $102,6 miljoen moeten bedragen, in plaats van de $10 miljoen die Ripple voorstelt.

Jeremy Hogan verduidelijkt dat de SEC alleen een vergelijkende juridische benadering heeft gebruikt en niet daadwerkelijk $102 miljoen aan boetes eist. De SEC gebruikte deze benadering om te bepalen wat de boete zou moeten zijn volgens Ripple’s eigen logica.

Wat de daadwerkelijke boete zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk.

Einde in zicht?

Ondanks dat lijkt de langdurige juridische strijd tussen Ripple en de SEC toch echt spoedig tot een einde te komen. Fred Rispoli, senior managing partner bij Hold Law, verwacht dat rechter Analisa Torres tussen eind juli en begin augustus uitspraak zal doen. De advocaat beschouwt 13 juli als een mogelijke datum.

Rispoli acht de kans op een schikking voor de uitspraak vrijwel nihil, aangezien beide partijen vastbesloten zijn in hun standpunten. De voorgestelde boetes variëren sterk: de SEC eist $2 miljard, terwijl Ripple $10 miljoen redelijk vindt.

Koop XRP op ‘s werelds veiligste crypto beurs

Wil je XRP kopen? Doe dat bij Kraken, een van de grootste en veiligste crypto beurzen ter wereld! Kraken biedt je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke platform om XRP en andere cryptocurrencies te verhandelen. Met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en uitstekende klantenservice, zorgt Kraken ervoor dat je investeringen veilig zijn. Mis deze kans niet en begin vandaag nog met het kopen van XRP bij Kraken!

Ripple nieuws

Ripple CEO in interview: ‘Einde van de rechtszaak is nabij’
SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren