Ripple rechtszaak
Ripple

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) duurt al jaren voort, maar het einde lijkt in zicht. Volgens Fred Rispoli, senior managing partner bij Hold Law, kunnen we een uitspraak verwachten tussen eind juli en begin augustus.

Rispoli suggereert dat rechter Analisa Torres mogelijk op 13 juli een uitspraak zal doen, een symbolische datum voor Ripple. Op 13 juli 2023 oordeelde dezelfde rechter namelijk dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt.

Schikking kansen nihil

Fred Rispoli acht de kans op een schikking vóór de uitspraak van rechter Torres vrijwel nihil. Hij benadrukt dat zowel Ripple als de SEC vastbesloten zijn in hun standpunten in deze laatste fase van de rechtszaak. De voorgestelde boetes van beide partijen verschillen aanzienlijk: de SEC eist $2 miljard, terwijl Ripple een boete van $10 miljoen redelijk vindt.

Beroepsmogelijkheden en samenwerking tussen rechters

Een belangrijk aspect van de zaak is dat de SEC geen beroep kan aantekenen tegen claims met betrekking tot institutionele verkopen van XRP door Brad Garlinghouse en Chris Larsen, omdat deze claims al definitief zijn afgewezen. De SEC kan echter wel beroep aantekenen tegen beslissingen die programmatische verkopen van de digitale munt betreffen.

Rispoli suggereert daarnaast dat rechters Sarah Netburn en Analisa Torres mogelijk samenwerken om een afzonderlijke uitspraak van rechter Netburn over het gebruik van de expertgetuige Andrea Fox door de SEC te omzeilen. Dit zou de procedure aanzienlijk kunnen vereenvoudigen en versnellen, wat gunstig zou zijn voor beide partijen.

Ripple blijft uitbreiden

Ondanks alle juridische perikelen blijft Ripple gestaag uitbreiden. Onlangs heeft Ripple zijn activiteiten in Japan en Korea vergroot met de lancering van een XRP Ledger (XRPL) fonds. Dit fonds, ter waarde van 1 miljard XRP-tokens (ongeveer $486 miljoen op het moment van schrijven), is opgericht om blockchain-innovatie in Azië te ondersteunen en de afhankelijkheid van de Amerikaanse markt te verminderen.

Het XRPL-fonds richt zich op het ondersteunen van ontwikkelaars en het versterken van zakelijke samenwerkingen in Japan en Zuid-Korea. Ontwikkelaars kunnen financiering aanvragen voor hun innovatieve projecten, terwijl het fonds ook bedoeld is om samenwerking met grote bedrijven in de regio te faciliteren. Volgens Emi Yoshikawa, Vice President van Strategic Initiatives bij Ripple, is dit fonds cruciaal voor de strategie van het bedrijf in Azië.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen