KuCoin hacker verplaatst $4,5 miljoen aan gestolen XRP

De hacker die verantwoordelijk is voor de recente aanval op crypto exchange KuCoin heeft vandaag $4,5 miljoen aan gestolen XRP-tokens in één transactie verplaatst. Dit schrijft Whale Alert, een Twitter-bot die opmerkelijke crypto transacties volgt.


KuCoin hacker verplaatst zijn crypto

Een totaal van 18,49 miljoen XRP, ter waarde van $4.500.000, is vandaag in één keer overgedragen.

Nadat de tokens op hun bestemming waren aangekomen, werden ze in twee delen opgesplitst, namelijk in 1,35 miljoen XRP ($333.000) en 17,14 miljoen XRP ($4,2 miljoen). Vervolgens werden ze doorgestuurd naar twee verschillende crypto-wallets.

Voorafgaand aan deze grote transactie deed de hacker ook een reeks relatief kleine transacties met verschillende cryptocurrencies. Alleen al in de afgelopen zes uur zijn er nog eens 12 overschrijvingen vanaf het adres “Kucoin Hack 2020” uitgevoerd, variërend van $11.000 tot $1,5 miljoen aan gestolen crypto’s.

In combinatie met de XRP-transactie heeft de hacker vandaag in totaal $9,96 miljoen aan cryptovaluta verplaatst.

De crypto exchange KuCoin werd op 25 september gehackt voor in totaal $200 miljoen. Na de hack reageerden verschillende blockchain-projecten snel en werd tweederde van de gestolen activa bevroren. Ondanks dat lukt het de hackers om veel geld weg te sluizen.