ripple, xrp, donker
Ripple

Kunnen Ripple’s XRP-tokens zomaar vernietigd worden?

De CTO van Ripple, David Schwartz, heeft onlangs diverse antwoorden gegeven over het maken en vernietigen van XRP-tokens. Wat wordt er hieruit duidelijk? Je leest het hier.


XRP-Tokens

Volgens Ripple’s CTO kunnen validators XRP-tokens die in de escrow-wallet van Ripple zitten niet zomaar vernietigen. Er kunnen echter ook nooit meer extra tokens worden aangemaakt, het totale aanbod staat vast. Diverse beveiligingen in de software maken het onmogelijk om nieuwe tokens aan te maken. In eerste instantie is dit bij Ripple’s XRP-token ook niet direct nodig; XRP bedraagt namelijk 100 miljard circulerende tokens. Ongeveer 60% hiervan zit opgesloten in de escrow-wallet van Ripple.

Eigenaren van XRP-tokens kunnen er echter zelf voor kiezen om de tokens vast te zetten of eventueel te vernietigen. Voor validators is dit echter niet mogelijk. Wanneer een validator ervoor zou kiezen om al hun escrow-verdiensten te vernietigen, dan zou het grootboek van XRP het hier niet mee eens zijn en hierdoor mogelijk het gehele netwerk tijdelijk stop kunnen zetten.


Veranderen van code leidt tot hard fork

Ook werd door Schwartz beweert dat wanneer de regels van de XRP-tokens worden aangepast, dit resulteert in een nieuwe hard fork. Vervolgens moeten alle validators die het met hen eens zijn ook hun code bijwerken. Het is maar de vraag of dat door iedereen gewenst is en of Ripple zijn focus eerst niet ergens anders op kan leggen.

 

Test onze nieuwe dienst

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!