FTX
Exchange

Kunstmuseum stuurt 550.000 dollar aan FTX-donaties terug

Het Metropolitan Museum of Art (Met) is van plan om 550.000 dollar aan donaties terug te sturen die het van de inmiddels gevallen crypto exchange FTX ontving. Als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan is het je vast niet ontgaan dat het FTX van Sam Bankman-Fried in november 2022 op spectaculaire wijze implodeerde en ten onder ging.

Sindsdien zijn er al veel partijen geweest die donaties van de beurs terugstuurden, waaronder dus dit Amerikaanse museum.

Goed voor de crediteuren

Dit is weer goed nieuws voor de crediteuren, want het terugsturen van deze bedragen betekent dat de boedel groeit. Al is een bedrag van 550.000 dollar op een boedel van enkele miljarden dollars natuurlijk niet mega interessant.

In een officieel gerechtelijk document (zie afbeelding) bevestigt ‘The Met’ dat zij de donaties willen terugstorten. Het museum ontving de betaling in twee delen. Het eerste deel van 300.000 dollar werd in maart 2022 betaald en de volgende 250.000 dollar kwam twee maanden later in mei.

De crediteuren hebben maar mazzel met deze kwestie, omdat het ook zomaar zou kunnen dat een museum als de Met dit soort bedragen helemaal niet kan missen. Het is immers al enige tijd geleden dat zij dit kapitaal ontvingen van FTX.

Hoe staat het met Bankman-Fried?

Wat Bankman-Fried betreft is er weinig nieuws te melden. De gevallen CEO van FTX wacht op dit moment op zijn gerechtelijke procedure, die pas in oktober van dit jaar van start gaat. Tot die tijd leeft hij in ‘huisarrest’ in het huis van zijn ouders.

Zo kan hij in ieder geval de komende maanden nog even onder familie en vrienden zijn. Zodra hij berecht wordt is het nog maar de vraag of hij ooit nog in het daglicht zal lopen.

Bankman-Fried heeft voor zoveel geld zoveel mensen opgelicht, dat het heel onwaarschijnlijk is dat hij daarna ooit nog vrij komt. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de wereld. Wat dat betreft moeten we het allemaal nog maar zien.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen