Bitcoin ETF
Bitcoin

‘Lancering Spot Bitcoin ETFs wordt GEEN sell-the-news gebeurtenis’

Als we Meltem Demirors, de Chief Strategy Officer van CoinShares, mogen geloven wordt de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten geen “sell-the-news” gebeurtenis voor Bitcoin. Veel analisten verwachten een daling nadat het nieuws van de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de lucht komt.

De instromen bij cryptobeurzen wijzen volgens Demirors echter op een onstilbare honger naar Bitcoin.

Miljarden dollars naar Bitcoin

Als we Demirors mogen geloven, dan gaan er miljarden dollars richting Bitcoin stromen na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. “Ik denk niet dat dit een ‘sell-the-news’ gebeurtenis is en dit is waarom. Laten we het alleen al hebben over de kapitaalstromen. Als we kijken naar wat er het afgelopen jaar gebeurde, bijvoorbeeld in de laatste week van 2023. Destijds stroomde er 243 miljoen dollar naar Crypto ETPs en vooral naar Bitcoin. In totaal ging het afgelopen jaar om 2,2 miljard dollar.

Dat gaat niet stoppen”, aldus Demirors.

Volgens Meltem Demirors van CoinShares is er veel vraag naar Bitcoin. Zo gaan er geruchten dat één ETF-aanvrager het fonds met 200 miljoen dollar aan kapitaal gaat vullen en dat BlackRock zelfs van plan is om met 2 miljard dollar aan Bitcoin te beginnen.

Dat leidt allemaal tot het kopen van Bitcoin of in ieder geval vraag naar Bitcoin. Wat dat betreft denk ik niet dat het een sell-the-news wordt, omdat Bitcoin een beperkte hoeveelheid in omloop heeft. Dat is juist wat het tot een unieke asset maakt volgens Demirors.

Nog geen ruimte voor andere Crypto ETFs

Dan verlegt Demirors haar aandacht naar de rest van de markt. Volgens de analist van CoinShares zijn de omstandigheden nog niet rijp voor fondsbeheerders om ETFs gebaseerd op meer riskante digitale assets uit te geven.

Zo lijkt het dus nog even wachten op een Spot Ethereum ETF.

“Als het op andere munten aankomt denk ik dat het nog even gaat duren, omdat er nog niet zo’n lange geschiedenis is”, aldus Demirors. Bitcoin bestaat al 15 jaar en Ethereum vierde pas zijn achtste verjaardag. Zodoende is het logisch dat de toezichthouders met Ethereum nog even willen afwachten totdat het zich meer bewezen heeft.

Er is immers nog niet echt een toepassing doorgebroken op Ethereum, die door de massa gebruikt wordt. Bij Bitcoin is dat wel het geval, want Bitcoin is puur en alleen een vorm van geld (spaarmiddel).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform