Bitcoin

LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners

LandBridge, een Amerikaans bedrijf dat grote stukken land koopt voor olie- en gaswinning, zegt dat het crypto miners wil aantrekken als onderdeel van hun toekomstige strategie. Deze aankondiging komt tijdens de lancering van hun initial public offering (IPO) op maandag.

LandBridge introduceert innovatieve strategie

Het bedrijf zei op 17 juni dat ze 14,5 miljoen aandelen aanbieden, met een verwachte prijs tussen $19 en $22 per aandeel. Dit zou kunnen leiden tot een waardering van maximaal $1,6 miljard. Het bedrijf wil naar de beurs in New York onder het symbool “LB.”

Officiële documenten tonen dat LandBridge ongeveer 220.000 hectare bezit in en rond de Delaware sub-basin, rijk aan olie en aardgas, in het Permian Basin gebied van Texas en New Mexico.

LandBridge suggereert dat hun land meer kan dienen dan alleen olie- en gasproducenten. Crypto miners en datacenters kunnen ook profiteren van toegang tot water, wegen, glasvezelinfrastructuur en stroom – en het bedrijf kan hier flink aan verdienen door ze hiervoor te laten betalen.

“We hebben mogelijkheden geïdentificeerd en zijn deze momenteel aan het onderzoeken om vergoedingen te ontvangen voor het gebruik van ons land door crypto mining, datacenters, energieopslagfaciliteiten en commerciële tankstations.”

LandBridge zei dat er al één “crypto currency facility” gebruik maakt van hun land. In 2023 verdienden ze $52,1 miljoen aan royalty-inkomsten buiten olie en gas, waaronder crypto miners – een stijging van 56% ten opzichte van het voorgaande jaar. 

Het land van LandBridge in donkeroranje ligt op de grens tussen Texas en New Mexico. Bron: LandBridge

“We zouden dergelijke projecten niet bezitten of exploiteren, en verwachten ook geen grote kapitaaluitgaven te doen in verband daarmee,” voegde het bedrijf toe.

LandBridge verwacht echter wel “vergoedingen voor landgebruik en andere betalingen te ontvangen in verband met het gebruik van ons land,” inclusief vergoedingen voor water dat ze leveren aan crypto miners om hun apparatuur koel te houden.

Texaans stroomnet onder druk

Hun land is goed gepositioneerd om Bitcoin miners aan te trekken die naar Texas zijn getrokken vanwege de goedkope stroom en gunstige regelgeving.

Maar de wetgevers van de staat keren zich nu tegen de energie-hongerige crypto miners en datacenters voor kunstmatige intelligentie.

Lokale media meldden eerder deze week dat de vraag van crypto en AI een druk legt op het elektriciteitsnet van Texas, volgens de directeur van de organisatie die het net beheert – ERCOT-baas Pablo Vegas.

“We moeten deze twee sectoren goed in de gaten houden,” schreef de luitenant-gouverneur van Texas, Dan Patrick, op 12 juni. “Ze creëren weinig banen in vergelijking met de enorme vraag die ze op ons net leggen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten