Lee: Bitcoin boekt alleen winst in 10 beste dagen van het jaar

De crypto analist en mede oprichter van Fundstrat, genaamd Thomas Lee, tweette op 28 september een bericht waar hij investeerders waarschuwt geen paniek verkopen te doen.

Hij vertelt dat de meerderheid van de Bitcoin winsten in de tien beste dagen van het jaar geboekt worden. Zonder deze 10 beste dagen daalt de Bitcoin zelfs met 25 procent per jaar.


De 10 beste dagen

Eigenlijk in elk jaar komen de overgrote meerderheid van de winsten van Bitcoin in slechts 10 handelsdagen. Tijdens de bullmarkt van 2017 steeg de BTC prijs met zo’n 1.130 procent in deze tien dagen. Zelfs tijdens de slechte bearmarkt van 2018, boekte BTC een winst van 66% in de tien beste dagen.

Als we deze 10 dagen niet meerekenen dan zien we een heel ander beeld. Sinds 2013 heeft de grootste cryptomunt vooral behoorlijke verliezen geleden.

Sinds 2013, met uitzondering van de 10 beste dagen, zag Bitcoin zelfs ene jaarlijks verlies van zo’n 25 procent.

 

Neem geen emotionele beslissingen

Lee waarschuwt nu dus tegen het nemen van emotionele beslissingen. Hij vertelt dat je uit moet kijken met het handelen van crypto’s. Volgens hem is vasthouden beter dan handelen.

De Bitcoin koers ligt momenteel rond de $8000 dollar. Dit betekent nog steeds een winst van ongeveer 110 procent dit jaar.

Ondanks de recente koersdaling dicht Lee Bitcoin nog steeds een grootse toekomst toe. Hij vertelt dat de cryptowereld vertrouwen zal winnen door de lancering van het Bakkt platform.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken