Bitcoin

Letterlijk niemand handelt in Bakkt Bitcoin opties

De handelsvolumes in Bitcoin-opties die worden vermeld op het Bakkt-platform van Intercontinental Exchange zijn volledig opgedroogd, dit terwijl de BTC options van CME wel veel belangstelling heeft.


Helemaal geen Bitcoin opties verhandeld

Volgens de gegevens van Bakkt werd vorige week geen enkel contract voor Bitcoin options verhandeld op het platform. Op 17 januari 2020 vond de laatste activiteit plaats op het platform.

Dit is zeer opvallend. Zeker omdat de Bitcoin koers is gestegen naar het hoogste punt in drie maanden tijd. Hierdoor is de volatiliteit en het handelsvolume flink toegenomen op de cryptomarkt.

De vraag naar opties stijgt vaak met een piek in volatiliteit. Een optiecontract geeft het recht, maar niet de verplichting, om het gespecificeerde bedrag van de onderliggende waarde op of vóór de vervaldatum te kopen of verkopen.

Het in New York gevestigde Bakkt platform lanceerde het eerste gereguleerde Bitcoin optie contract op 9 december 2019. Dit nadat het futures product in september was gelanceerd.

Het fysiek geleverde product, dat op 24 september live ging, werd goed ontvangen door de markt. Handelsvolumes verviervoudigd tot $ 4,8 miljoen in één maand na lancering, zoals opgemerkt door Bakkt Volume Bot. De solide groei heeft Bakkt waarschijnlijk gemotiveerd om optiecontracten op Bitcoin aan te bieden. Echter, de bitcoin opties lijken totaal geen schot in de roos.


CME verslaat Bakkt met gemak

Bakkt verhandelde iets meer dan $1 miljoen dollar aan BTC opties in de eerste vier weken sinds de lancering op 9 december. Het hoogste contract, ter waarde van $500.000, werd in de tweede week gestart. Deze cijfers lijken zwak in vergelijking met het handelsvolume op de eerste dag van de Chicago Mercantile Exchange (CME). Hier werd in 1 dag namelijk voor $2,3 miljoen verhandeld.

De handelsactiviteit op Bakkt is met name afgenomen sinds de introductie van opties op de CME exchange. CME startte met het aanbieden van de opties op 13 januari, een maand na de lancering van Bakkt. Toch is de beurs in Chicago getuige van hogere handelsvolumes. Dit terwijl Bakkt vorige week geen enkele activiteit zag, verhandelde de CME 59 opties.

Voorlopig lijken institutionele beleggers de voorkeur te geven aan CME boven Bakkt. Dit is ook niet verwonderlijk omdat de twee jaar oude Bitcoin-futures van de CME tot de meest liquide derivaten in de cryptocurrency-wereld behoren.

Het valt nog te bezien of het volume van Bakkt zal aantrekken met een potentiële stijging van de prijsvolatiliteit voorafgaand aan de Bitcoin halving die in mei plaatsvindt. Hoogstwaarschijnlijk blijft CME de derivatenmarkt domineren.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’